Annons

Ingen vill ha 9 i Chelsea – "en förbannelse"

Romelu Lukaku är den senaste i raden som misslyckats i tröjan. Nu vill ingen ha nummer 9 i Chelsea.
Fotboll • Publicerad 6 augusti 2022
Det vilar en förbannelse över nummer 9 i Chelsea. Ingen vill ta över det klassiska tröjnumret efter Romelu Lukaku. Arkivbild.
Det vilar en förbannelse över nummer 9 i Chelsea. Ingen vill ta över det klassiska tröjnumret efter Romelu Lukaku. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT
Chelseatränaren Thomas Tuchel medger att ingen vill spela i nummer 9 i Chelsea. Arkivbild.
Chelseatränaren Thomas Tuchel medger att ingen vill spela i nummer 9 i Chelsea. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Tröja nummer 9 har i fotbollshistorien varit det som mest förknippats med målskyttar och tunga anfallare. Men när numret blev ledigt inför säsongen var det ingen i Chelsea som vill ha tröjan.

Det sägs att det vilar en förbannelse över tröja nummer 9.

Annons

Förutom Romelu Lukaku har världsspelare som Radamel Falcao, Alvaro Morata och Gonzalo Higuain underpresterat i Premier League-klubben under senare tid med siffran på ryggen.

Belgaren Lukaku lämnade klubben i somras och nu saknas det en nummer 9 i Chelsea.

– Det är inte så att vi sparat den av taktiska skäl eller för någon spelare som är på väg in, säger tränaren Thomas Tuchel, enligt The Guardian.

Målskyttarna Kai Havertz och Mason Mount har behållit 29 respektive 19 som sina nummer. Prestigeförvärvet Raheem Sterling har tagit tröja nummer 17.

– Det var ingen som frågade efter nummer 9. Spelare vill ibland byta nummer, men ingen vill ta i den, vilket är lite förvånande, fortsätter han.

Tuchel säger att han fick höra talas om motviljan att ha nummer 9 från spelare och ledare som varit längre i klubben än han, som kom till Chelsea i fjol.

– Jag är också vidskeplig, så jag kan förstå varför vissa spelare inte vill ha nian utan väljer något annat nummer, konstaterar han.

Chelsea inleder Premier League-säsongen på lördagen borta mot Everton.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons