Annons

Ingen ny fullträff för Samuelsson

Sebastian Samuelsson lyckades inte följa upp VM-succén när skidskyttevärldscupen startade om med sprint i Nove Mesto.
"Guld-Sebbe" slutade på 15:e plats efter totalt tre bom.
Vem som vann? Jodå, Johannes Thingnes Bø.
Skidskytte • Publicerad 2 mars 2023
Sebastian Samuelsson hade en tung dag på skjutvallen i Nove Mesto. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson hade en tung dag på skjutvallen i Nove Mesto. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Den nyblivne svenske världsmästaren i masstart sköt bort pallchansen direkt i det inledande liggande skyttet. Med två bom där och ett ytterligare i det stående skyttet slutade Samuelsson på 15:e plats.

– Skyttet är för dåligt. Åkformen är inte så mycket att klaga på utan den är bra. Jag bommar tyvärr två i liggande och tänker att jag behöver vara mer offensiv i min ståserie och bommar tyvärr då första skottet, säger han till SVT.

Annons

Samuelsson ser – trots att det är 40 sekunder upp till pallen – med optimism fram emot lördagens jaktstart.

– Jag har åkt väldigt bra så jag har ändå rätt bra utgångsläge om man tänker pallen. Det kan säkert bli en bra tävling, säger han.

Precis som så många gånger förr den här säsongen går Johannes Thingnes Bø ut i ledning då. Världscupsuveränen vann torsdagens sprint, 33 sekunder före före storebror Tarjei Bø. Vetle Sjåstad Christiansen slutade trea och fullbordade därmed en norsk trippel.

Två svenskar topp tio

Martin Ponsiluoma blev bäste svensk med en sjätteplats efter två bom, 1,25 minuter efter Thingnes Bø.

– Det ser ut att bli en okej tävling resultatmässigt. Men det är en bom för mycket för att jag ska vara nöjd i dag, säger Ponsiluoma till SVT innan alla åkare kört i mål.

Jesper Nelin slutade nia efter totalt en bom.

– Åkningen är verkligen ett steg i rätt riktning och skyttet är bra. Det är bara att åka hem och jobba på skyttehastigheten så kommer det här att bli bra, säger han.

De tre övriga svenskarna hamnade långt ned i resultatlistan. Emil Nykvist, 63:a, Peppe Femling, 73:a, och Malte Stefansson, 79:a, får inte köra lördagens jaktstart.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons