Annons

Inför rysarfinalen i EM: "Vi har ett bra läge"

Räkna med en riktig rysare i EM-finalen.
Bara decimaler skiljer Tyskland, Sverige, Schweiz och Irland åt i laghoppningen.
– Mer spännande kan det inte vara. Sedan hade vi förhoppningen om att det inte skulle vara lika spännande, men vi har ett bra läge, säger svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.
Ridsport • Publicerad 31 augusti 2023
Henrik von Eckemann, felfri på Iliana i lagtävlingens första omgång.
Henrik von Eckemann, felfri på Iliana i lagtävlingens första omgång.Foto: Pontus Lundahl/TT
Philipp Weishaupt och Zineday imponerar i EM. Tyskland leder inför fredagens lagfinal i EM.
Philipp Weishaupt och Zineday imponerar i EM. Tyskland leder inför fredagens lagfinal i EM.Foto: Pontus Lundahl/TT

Tre felfria rundor av Wilma Hellström, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson och en Henrik von Eckermann som kompenserade sitt enda nedslag med ett snabb ritt.

Det gav landslaget ledningen i lagtävlingen efter onsdagens tidshoppning. Med Fredricson på nytt felfri, 8 fel av Hellström och en imponerande ritt av världsettan von Eckermann hade ett nedslag från Bengtsson räckt för att behålla överläget inför finalomgången.

Annons

Men Bengtssons i sammanhanget orutinerade Zuccero hamnade i en korsgalopp, fick inte rent avstamp mot ett hinder och i mål hade de två rivningar.

Därmed smet Tyskland förbi.

Förbundskapten Ankarcrona:

– Henrik rider en fantastiskt fin runda. I Wilmas fall kanske det var lite nerver i dag – och inget konstigt med det – och kanske lite felbeslut. Jens gör vad som behövs. Rolf-Göran har en häst som debuterar i ett mästerskap och är den häst som gjort minst.

– Tyvärr trillade två hinder ned, det hade förstås varit bättre med ett. Överlag ser hästarna fräscha ut. Det är som jag har sagt tidigare att de som gör minst misstag kommer att står överst på pallen. I dag gjorde vi några misstag.

Taktiken inför finalen?

– Vi gör som vi brukar och fokuserar på en runda i taget och så får vi se hur långt det tar oss. Vi har ett bra läge och ska bara se till att förvalta det, säger förbundskaptenen.

Fakta: Läget inför lagfinalen

1) Tyskland (Marcus Ehning, Philipp Weishaupt, Jana Wargers, Gerrit Nieberg), 9,31 fel

2) Sverige (Wilma Hellström, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson), 9,51.

3) Schweiz (Steve Guerdat, Bryan Balsiger, Edouard Schmitz, Martin Fuchs), 9,92.

4) Irland (Michael Duffy, Trevor Breen, Shane Sweetnam, Eoin McMahon), 10,00.

Övriga finallag: Österrike, 16,77, Italien, 18,42, Nederländerna, 19,29, Spanien, 21,59, Frankrike, 22,47, Storbritannien, 24,42.

De tre bästa resultaten i laget räknas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons