Annons

IKO vände och vann: ”Inte riktigt ödmjuka”

52–10 i skott.
Men det dröjde till tredje perioden innan IKO kunde avgöra derbyt.
– Vi var inte riktigt i hetluften, säger Robin Söderqvist.
Oskarshamn • Publicerad 10 augusti 2018 • Uppdaterad 11 augusti 2018
IK Oskarshamn vände och vann säsongens första träningsmatch med 4–2 mot länskollegan Kalmar HC.
IK Oskarshamn vände och vann säsongens första träningsmatch med 4–2 mot länskollegan Kalmar HC.Foto: Henrik Eriksson

IK Oskarshamn inledde säsongens första match med att besegra Kalmar HC med 4–2. Men det var inte helt utan svårigheter. Faktum är att nykomlingarna i Hockeyettan ledde matchen med 2–1 efter två perioder.

– Vi hade mycket puck, men spelade ganska svårt de två första perioderna. Vi var inte riktigt i hetluften och Kalmar HC var effektiva och gjorde mål på sina lägen. Vi sköt utanför över, och ja, lite överallt. Jag kände själv att jag hade några lägen i powerplay, som jag missade, säger tvåmålsskytten Robin Söderqvist.

Annons

I tredje perioden höjde IKO betänkligt och kvitterade också rättvist tidigt. Därefter malde de på och tryckte ner gästande Kalmar HC rejält i långa perioder. Men målvakten Robert Hestmann, ny från Fredrik Söderströms Storhamar, storspelade och stod för flera kvalificerade räddningar.

– Han gjorde några riktigt bra räddningar, jag var framme tidigt i tredje, när Jonas Engström lade in den. Men han lyckades rädda den på något sätt, säger Söderqvist.

Tränaren Håkan Åhlund, var inte helt nöjd med den sammantagna insatsen, men gladdes åt slutakten i Be-Ge Hockey Center.

– Det var mycket ömsom vin, ömsom vatten. Men jag tycker att vi visade tålamod och vi hittade en acceptabel nivå i tredje perioden. Vi var inte riktigt ödmjuka i andra perioden, spelade lite för långa byten och höll i pucken för länge. Då blir det så där, man skjuter i blocken på motståndarna och får kontringar på sig, säger Åhlund.

Vad sa ni till varandra inför tredje perioden?

– Vi ville ta tidigare avslut och jobba på returerna, vi spelade runt pucken för mycket i andra perioden. Det har vi inte råd med.

Det var inte en arg Håkan Åhlund i pausen då?

– Haha, nej, det var det inte. Det handlar om att få in ett beteende, vi har varit borta från hockeyn ett tag, det är det vi jobbar med nu. Det tycker jag att vi fick se i tredje perioden.

Toppar i IK Oskarshamn?

– Det är för tidigt att säga. Men självklart linan med Robin Söderqvist, Nicklas Heinerö och Jonas Engström visar bra takter. Det är en resa vi ska göra.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons