Annons

IKO upp i topp efter ny seger: ”Vi är oerhört jobbiga att möta just nu”

IK Oskarshamn nollade Leksand.
Och är tillbaka i serieledning.
– Vi gör en riktigt stabil insats.
Oskarshamn • Publicerad 14 december 2018
Arsi Piispanen gjorde ett urläckert 3-0-mål när IK Oskarshamn bortabesegrade Leksand med klara 3-0.
Arsi Piispanen gjorde ett urläckert 3-0-mål när IK Oskarshamn bortabesegrade Leksand med klara 3-0.Foto: Ulf Palm/TT

IK Oskarshamn, stärkta av segern mot AIK i söndags, mot ett Leksand med åtta raka förluster. Matchen på fredagskvällen såg faktiskt ut som man kunde tänka sig med tanke på de förutsättningarna.

– Vi gör en riktigt stabil insats. Det kunde snarare ha blivit mer mål för oss, vi har skott i både ribba och stolpe. Samtliga gör en riktigt bra insats i dag. Det är oerhört stabilt, säger IKO-tränaren Håkan Åhlund.

Annons

Filiph Engsund, som visat upp en riktigt fin form de senaste veckorna gav IKO ledningen med 1-0 efter fin framspelning av lagkaptenen Jonas Engström. I den andra perioden spelade sedan Arsi Piispanen fram inlånade Janne Kivilahti till 2-0 innan Piispanen bjöd på hockeygodis. Med ryggen mot mål drog han klubban mellan benen och vispade upp 3-0-pucken som punkterade dalmasarna fullständigt efter 8.55 i andra perioden.

– Ja, inte alla som har den sinnesnärvaron och kan göra ett sådant mål. Kul med lite finess i allt det allvarliga, säger Åhlund om Piispanens mål.

De 3 333 åskådarna i Tegera Arena fick se Leksand förlora för nionde matchen på raken.
De 3 333 åskådarna i Tegera Arena fick se Leksand förlora för nionde matchen på raken.Foto: Ulf Palm/TT

Leksand hade förtvivlat svårt att skapa tryck mot IKO-kassen och de gånger de gjorde det var Christoffer Rifalk hur trygg som helst. I och med segern passerar IKO AIK och är nya serieledare med en match mer spelad än AIK.

– Vår styrka är att vi är oerhört jobbiga att möta just nu. Alla gör ett bra jobb. Hemresan blir betydligt skönare nu efter den här segern.

IK Oskarshamn har nu en uppgift kvar innan de går på julledighet och det är Karlskrona hemma nästa torsdag.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons