IKO stod emot och vann mot Vita Hästen

IKO var rejält pressat i första perioden.Man kom dock tillbaka och vann matchen.Manuel Ågren matchvinnare med två mål.
Norrköping • Publicerad 22 september 2017
Manuel Ågren gjorde två mål och var ständigt ett problem för Vita Hästens backar. Tillsammans med Wictor Ragnewall var han IKO:s bäste spelare i matchen. Foto: Daniel Svensson

Det var två lag som var ute efter revansch efter sina premiärförluster, förluster där Båda IKO och Vita Hästen blev nollade. Det var dock hemmalaget som tydligast visade att man ville ta sin första vinst för säsongen. Under den första perioden var det en riktig kanonad mot Wictor Ragnewall i IKO:s mål.

– Vita Hästen kommer ut och gör det riktigt bra med hög fart. De rusar fram och det som räddar oss är ett bra spel i egen zon där vi stressar deras skyttar, säger IKO:s tränare Björn Hellkvist.

Vita hästen kunde och borde ha tagit ledningen flera gånger om. Därför var det ytterst ologiskt när Marcus Sylvegård hittade fram till Manuel Ågren som satte 1-0 till IKO efter 16 minuter. Så långt var det hur orättvist som helst med ledning för IKO. Hästen skulle dock få sin kvittering med bara nio sekunder kvar av första perioden Då var det lagets specielle målskytt Rikard Palmberg som sprätte upp pucken i krysset.

IKO klev sedan ut och gjorde en oerhört mycket bättre andraperiod. Man fick stopp på Hästens fart i mittzon och kunde själva få till längre anfall. Ledningsmålet kom efter fem minuter i powerplay och återigen var det Manuel Ågren. Efter att pucken gått som på ett snöre kunde han slå in den i tom bur.

– Vi tar över det i andra och får ned Hästen djupt i egen zon.

I tredje perioden förväntade sig de flesta en stor anstormning från hemmalaget men IKO fortsatte att spela bra och i ett nytt powerplay kunde Victor Löfstedt peta in en lös puck under Pontus Sjögren i Hästens mål. Hemmalaget fick sedan kontakt när Rikard Palmberg gjorde sitt andra mål för kvällen men IKO kunde sedan ganska säkert spela hem säsongens första tre poäng.

– Det jag känner att vi gör fel är att vi spelar lite för mycket på 3-1 när vi får det målet. Då blir vi stillastående och drar på oss tre raka utvisningar vilket tar dem tillbaka in i matchen.

Därmed tar IKO säsongens första seger. Matchhjältar blev Manuel Ågren och Wictor Ragnewall.

Vita Hästen–IKO 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.