IKO knockade AIK med fyra mål i tredje perioden

En jämn och tät match i 40 minuter.Sedan satte IKO gasen i botten mot AIK.Efter 4-0 i sista perioden blev segersiffrorna 5-1.
Oskarshamn • Publicerad 17 november 2017
Niklas Johansson jublar efter ett av sina mål mot AIK. Niklas Johansson och IKO gick på knock i tredje perioden och vann den med 4-0.

Niklas Johansson och IKO hade rejäl islossning i sista perioden mot AIK. 4-0 i perioden blev det och Niklas Johansson svarade för två mål och en assist. Men vi tar allt från början.

IKO kom från två raka segrar till matchen mot AIK. Två matcher där målvakten Ludvig Engsund spelat stabilt och endast släppt in ett mål.

IKO fick dock inte den start man önskat sig i denna match. Efter 1.19 kunde Jens Jakobs sätta ledningsmålet via en retur.

– Det var ju vår kedja som var inne på det målet också. Men det går inte att gräva ned sig bara för att man är inne på ett tidigt baklängesmål, säger IKO:s Niklas Johansson.

Första perioden kändes sedan till stora delar avslagen. Två lag som spelade väl men där det höga tempot lös med sin frånvaro.

En tempohöjning kom lagom till andra perioden och denna gång var det IKO som fick ett tidigt mål. Karl Johansson släppte pucken i sidled till Manuel Ågren som helt plötsligt var fri från halva planen. Väl framme vid Linus Lundin kunde han sedan lägga över pucken på backhand och kvittera.

– Det är en bra match och spelet böljar ganska frejdigt. Men det känns som att vi är väldigt konsekventa i det vi göra och vi tar även över matchen mer och mer, säger Niklas Johansson.

Ställningen var också 1-1 inför den tredje perioden och med tanke på hur jämnt det varit så långt undrade nog de flesta vilket lag som skulle komma ut och gå för tre poäng.

– Björn Hellkvist sa inför sista perioden att han hade en bra känsla och jag delade den med honom, säger Niklas Johansson.

Svaret på den frågan blev hemmalaget. Inom loppet av sju minuter i tredje perioden gjorde man fyra raka mål. Först med Niklas Johansson som framspelare då han gled in framför mål och avslutade. Joakim Hagelin fick efter det öppet mål på returen. …

Några minuter senare kom 3-1. Efter flera bra chanser för IKO hamnade pucken hos Niklas Johansson som även han i princip hade öppet mål.

– Vi åker sönder dem i tredje. Det var skönt för vår kedja att få in puckarna. Jag tycker vi jobbat oss till de här målen om man ser över de senaste tre eller fyra matcherna, säger Niklas Johansson.

För IKO väntar på onsdag en chans att gå upp i serieledning då man åker till norrland för möte med Timrå. Ett Timrå som fortsatt leder serien, dock bara med en poäng före just IK Oskarshamn.

Sedan på lördag är det dags för säsongens andra derby mot Västervik. En match Niklas Johansson ser fram mot.

– Det blev ju lite tumult där efter förra matchen så det ska bli kul att spela, säger Niklas Johansson.

Tänker du på tacklingen från Joakim Englund på Martin Fehérváry?

– Ja det var någon tackling där och ja, jag har väl inte sett den i efterhand. Men det är kul med lite känslor. Utan dem så dör matcherna lite, avslutar Niklas Johansson.

Johan Gyllensten

Joakim Hagelin gjorde det mycket viktiga målet som betydde 2-1.
Simon Ryfors skapade problem för AIK med sin snabba skridskoåkning.
Blue Front Support hade fått förstärkning på läktaren av IKO:s juniorlag och styrelsemedlemmar som var med och hejade under matchen.