Annons

IKO föll tungt: ”Jävligt surt”

IKO ville så gärna ta tre poäng.
Det blev noll.
– Det är jävligt surt, säger Filiph Engsund.
Oskarshamn • Publicerad 7 mars 2018
IKO-Leksand.Foto: Roger Carlsson

IK Oskarshamn hade i allra högsta grad chansen att klättra i tabellen i serieepilogen av hockeyallsvenskan. Pantern kom endast till spel med fem backar borta mot Södertälje och föll sedermera med 4–1, vilket hade betytt att IKO kunnat klättra om Malmölaget i tabellen, och fått med sig tre hemmamatcher och en poäng in i slutspelsserien.

– Det är jävligt surt. Men vi ska kriga oss igenom detta. Det är klart att en extra hemmamatch hade betytt mycket för oss, slippa bussresandet med så tajta matcher. Vi hade ju ett jättebra läge med tanke på att Pantern förlorade, säger Filiph Engsund.

Annons

Men det började bra för IKO som tog ledningen med 1–0, efter att Filiph Engsund snyggt sprätt upp en retur från Tex Williamsson i Leksandsmålet.

– Det var skönt när det kom. Jonas Engström skickade in en puck och jag var påpassligt framme på returen bara. Det var jätteskönt alltså, säger Engsund.

Därefter blev det inte lika roligt för IKO och det blev mer och mer Leksand ju längre matchen led.

– Vi bjöd på alldeles för mycket i dag och det fällde oss. Vi gav bort för mycket till Leksand helt enkelt, säger Engsund.

IKO-tränaren Björn Hellkvist var inne på samma spår.

– Jag tycker Leksand är lite bättre än oss och 3–2 eller 3–1 hade kanske speglat matchen mer. Vi kramade klubban lite hårt vid ett par tillfällen, vi måste sätta de lägena vi får i sådana här matcher, säger Hellkvist och fortsätter:

– Jag tror att det går att lösa ändå.

Men lite svider det?

– Nej. Det är som det är. Nu går vi in i slutspelsserien och vi har noll poäng, AIK har tre poäng och vinner vi mot AIK så är det lugnt. Nu gäller det att vinna på lördag.

Nu väntar i stället ett tufft spelschema för IK Oskarshamn som tar emot Södertälje hemma i Be-Ge Hockey Center på lördag. Därefter väntar tre raka bortamatcher.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons