Annons

IFK närmar sig tränarlösning: ”Lämnat förslag”

Sportchefen har gett sitt förslag till styrelsen.
Martin Sjöstrand är sugen på en fortsättning.
– Under rätt premisser, svar ja, säger IFK-tränaren.
Kalmar • Publicerad 10 oktober 2018
Martin Sjöstrand ser ut att stanna kvar på Gröndal. Det gör inte Shade Pratt som lämnar efter säsongen.
Martin Sjöstrand ser ut att stanna kvar på Gröndal. Det gör inte Shade Pratt som lämnar efter säsongen.Foto: Thomas Johansson/TT

När Jonas Walfridsson fick lämna jobbet som huvudtränare i IFK Kalmar tog Martin Sjöstrand och Joakim Lindén Johansson över. Nu pekar en hel del mot att firma Sjöstrand/Lindén Johansson följer med ner i elitettan.

– Jag har träffat och pratat med alla tjejer förutom tre-fyra stycken. Jag har jobbat från utgångspunkten hur man har upplevt bytet, om det finns förtroende för tränarna i truppen, om det finns utvecklingsmöjligheter. Jag har också träffat andra tränare och lämnat ett förslag till styrelsen som ska ta ett beslut, säger IFK:s sportchef Tommy Nyberg.

Annons

Sjöstrand och Lindén finns med i bilden?

– Absolut.

Martin Sjöstrand är fåordig när Sporten når honom på tisdagen.

– Jag vet mer om framtiden på fredagen, mycket mer än så kan jag inte säga just nu.

Sugen på att fortsätta träna laget 2019?

– Under rätt premisser och förutsättningar, svar ja.

Vad är rätt premisser?

– Jag vet mer på fredag. Som sagt, jag kan inte säga så mycket mer i dagsläget.

Hur har du upplevt tiden sedan ni tog över?

– Det var rätt omvälvande men jag tycker att vi har vänt det till något bra trots att vi inte fått resultaten med oss. Jag tycker att vi spelar bra fotboll, tar steg för steg, säger Martin Sjöstrand.

Annons

Tommy Nyberg jobbar dessutom vidare med truppbygget inför 2019. Nathalie Johansson, Vimmerbyanfallaren som vann skytteligan i sin division 1-serie med 23 mål, Halmiabacken Hanna Comnell samt Selma och Irma Caljakovic, tvillingarna med en stark säsong bakom sig i IFK Norrköping, ska visa upp sig i den blåvita miljön på Gröndal.

Lägg även till IFK-ikonen Elin Olofsson (Färjestadens Goif), Cajsa Hedlund (Infjärden), Vårin Ness (Empoli), Mona Chahrour (IFK Värnamo), Anna Thim (Bollstanäs), Christine Nafula (Dalhem) samt Matilde Abrahamsson (Halmia) som också ska träna med klubben.

Hur tänker ni med alla provspelare med tanke på att tränarfrågan inte är löst?

– Jag ger förutsättningar för tränaren att välja, finns det någon eller några spelare som passar in? Sedan kommer tränaren med egna önskemål och förslag och då får vi titta på det.

Tommy Nyberg för också samtal med befintliga spelare i truppen. Emma Jones förlängde sitt kontrakt på tisdagen med ett år.

– Vi vill hitta en lösning med Prakt (Mathilda Johansson Prakt) och för diskussioner där. Vi diskuterar även med tvillingarna Frida och Sara Johansson. Elin Åkerman har fått ett kontraktsförslag.

Elin Bergkvist?

– Vi vill hitta en lösning även där.

Någon du kan avskriva här och nu?

– Shade Pratt är helt klar på ut-listan, säger Tommy Nyberg.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons