GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

IFK Kalmar tappar båda sina målvakter: ”Frågan har högsta prio”

IFK Kalmar jagar två nya målvakter.
Förstamålvakten Lovisa Johansson slutar och andremålvakten Jonna Andersson lämnar.
– Målvaktsfrågan har högsta prio, säger tränaren Jonas Walfridsson.
Sport • Publicerad 15 november 2017 • Uppdaterad 15 november 2017
Lovisa Johansson lägger handskarna på hyllan.
Lovisa Johansson lägger handskarna på hyllan.
Foto: Mats Holmertz

Lovisa Johansson lämnade sitt besked på tisdagskvällen, två dagar efter IFK Kalmars avancemang till allsvenskan.

– Jag tog beslutet för några veckor sedan, men det hade varit fel att tala om det då. Det känns ändå bra att kunna sluta när det går så bra för föreningen. Jag känner att jag inte har den rätta glöden för att spela på den här nivån.

IFK-tränaren har vetat om Lovisa Johanssons beslut ett tag och var inte helt överraskad när han fick det.

– Lovisa är otroligt seriös i allting hon tar för sig. Hon är en av våra spelare som jobbar 100 procent utöver fotbollen och det är naturligtvis svårt i längden, säger Jonas Walfridsson.

– Det här beslutet har växt fram. Det är jobbigt, för det är ett beslut som handlar om hela min identitet, men det känns ändå rätt, säger Lovisa Johansson, som kom till IFK Kalmar från Vimmerby säsongen 2011 och bara missat två matcher varav den ena för att hon tog studenten.

Klart är även att Jonna Andersson lämnar IFK Kalmar.

– Det är ett ömsesidigt beslut. Hon har suttit på bänken i två år och måste naturligtvis spela mer för sin egen utveckling, säger Jonas Walfridsson och avslöjar att han har en lista med tänkta nya målvakter.

– Vi ska ha ett nytt möte på torsdag då vi ska gå igenom allt ordentligt nu när vi vet i vilken serie vi spelar nästa säsong. Frågan har högsta prio. Vi ska ha in två nya målvakter.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.