Annons

IFK Kalmar värvar rutinerad mittback

OS-meriter och över 100 landskamper för Skottland.
IFK Kalmar värvar rutinerade mittbacken Ifeoma Dieke från allsvenska konkurrenten Vittsjö.
Kalmar • Publicerad 4 januari 2018
GÖTEBORG 2014-09-17 Sveriges Lotta Schelin och Skottlands Ifeoma Dieke i VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Skottland på Gamla Ullevi i Göteborg 2014.
GÖTEBORG 2014-09-17 Sveriges Lotta Schelin och Skottlands Ifeoma Dieke i VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Skottland på Gamla Ullevi i Göteborg 2014.Foto: ADAM IHSE / TT

På torsdagen landade IFK Kalmar den mest rutinerade spelaren i föreningens historia.

– Vi har haft bra samtal sedan före jul. Ifeoma är väldigt professionell och en mycket duktig fotbollsspelare, säger IFK-tränaren Jonas Walfridsson.

Annons

De senaste sex säsongerna har hon spelat i damallsvenskan i Vittsjö GIK.

– Hon trivs väldigt bra i Sverige men ville prova något nytt.

Ifeoma Dieke i kamp med Sofia Jakobsson på Riverside Stadium i Middlesbrough 2012.
Ifeoma Dieke i kamp med Sofia Jakobsson på Riverside Stadium i Middlesbrough 2012.Foto: SCOTT HEPPELL

Ifeoma Dieke var en av bara två icke-engelska spelare som ingick i Lag Storbritannien som ställde upp i OS 2012. Hon skadade sig dock vilket också gjorde att hon inte kunde delta i Skottlands EM-kvalmatcher till EM I Sverige 2013, ett kval som Skottland missade med minst möjliga marginal.

Förra året spelade Ifeoma Dieke 20 matcher med Vittsjö i damallsvenskan och hon var också ordinarie i Skottlands landslag under EM 2017.

– Nu har hon dock tackat nej till mer landslagsspel för att koncentrera sig helt på klubblaget, säger Jonas Walfridsson.

IFK Kalmar har sedan tidigare kapten Elsa Karlsson och Elin Bergkvist som ett troget mittbackspar som nu lär splittras.

– Jag ser Ifeoma som en mittback. Det här ger oss mer konkurrens på de här positionerna och vi får helt enkelt se vad som händer, säger Jonas Walfridsson.

Ifeoma Dieke befinner sig för närvarande i Skottland.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons