Annons

Nilssons mardröm – staven gick av på mitten: ”Riktigt obehagligt”

14.73 på 110 meter häck följdes upp med 44.73 i diskus.
Sedan väntade stavhoppet och olyckan – Nilssons stav bröts på mitten.
– Otroligt starkt mentalt att hoppa direkt efteråt, sade SVT:s kommentatorer.
Kalmar/Berlin • Publicerad 8 augusti 2018
I andra försöket på 4.70 bröts Nilssons stav på mitten: ”Otrolig vibration i handen när staven bryts på det sättet”, sade SVT:s expert Carolina Klüft.
I andra försöket på 4.70 bröts Nilssons stav på mitten: ”Otrolig vibration i handen när staven bryts på det sättet”, sade SVT:s expert Carolina Klüft.Foto: SVT

Tiokamparen Marcus Nilsson, Högby IF, låg efter tisdagens fem första grenar i EM i Berlin på en 19:e plats med totalt 3 907 poäng.

Under onsdagsmorgonen fanns 27-åringen med i det andra heatet på 110 meter häck där han slutade på en sjätteplats. Nilsson sprang i mål på tiden 14.73 – femton hundradelar långsammare än sitt säsongsbästa – och fick därmed 882 poäng.

Nilsson sprang under häcklöpningen i mål på tiden 14.73, femton hundradelar långsammare än sitt säsongsbästa.
Nilsson sprang under häcklöpningen i mål på tiden 14.73, femton hundradelar långsammare än sitt säsongsbästa.Foto: Jessica Gow/TT
Annons

Häcklöpningen följdes därefter upp med diskus. Högby IF-stjärnan, som kastade 45.07 i sin rekordserie, fick en helt okej inledning där han kastade 44.73 i det första kastet. Andra kastet blev nästan en meter kortare – 43.78 – medan det sista kastet landade på 43.84. I och med resultatet slutade Nilsson på en fjärdeplats i diskuskastningens grupp A.

Högby IF-stjärnan Marcus Nilsson under diskusen.
Högby IF-stjärnan Marcus Nilsson under diskusen.Foto: Matthias Schrader/TT

Högby IF-stjärnan följde upp diskusen med stavhopp, där han i de två inledande hoppen klarade av 4.50 och 4.60 utan problem. I sitt första försök på 4.70 misslyckades Nilsson att ta sig över ribban, men i andra försöket blev det desto värre. 27-åringen stav gick av på mitten och det såg riktigt otäckt ut.

– Det är en otrolig vibration i handen när man bryter staven på det sättet. Det är riktigt obehagligt och ett ben kan till och med brytas, sade SVT:s expert Carolina Klüft om incidenten.

Nilsson fick därefter göra om sitt andra försök men misslyckades att ta sig över ribban. Inte heller i tredje och sista försöket klarade 27-åringen av höjden utan fick nöja sig med 4.60 som bästa hopp.

De två avslutande grenarna av tiokampen, spjut och 1 500 meter, avgörs senare under eftermiddagen och under kvällen.

Inför de avgörande grenarna ligger 27-åringen på en femtondeplats med 6 340 poäng, 590 poäng bakom ledaren Tim Duckworth, Storbritannien.

Nilssons landsman, Fredrik Samuelsson, ligger på en sjundeplats och har 308 poäng upp till pallplats.

Fredrik AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons