Annons

Hurtig står över OS-genrepet också

Juventusanfallaren Lina Hurtig fick en dotter i veckan och missade därför torsdagens landskamp mot Norge.
Nu står det klart att 25-åringen står över också fotbollsdamernas OS-genrep mot Australien på tisdag.
Fotboll • Publicerad 12 juni 2021
Lina Hurtig, till vänster, missar också tisdagens landskamp mot Australien. Arkivbild.
Lina Hurtig, till vänster, missar också tisdagens landskamp mot Australien. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Hurtig lämnade återbud till Norgematchen av familjeskäl och i samband med torsdagens landskamp visade hon upp anledningen på Instagram: hon och frun Lisa har blivit föräldrar till en dotter.

Då var det fortfarande oklart om anfallaren trots allt skulle kunna ansluta till den pågående landslagssamlingen i Kalmar, men nu är det bestämt att hon stannar hemma och står över också tisdagens match mot Australien.

Annons

"Jag har pratat med Lina under dagen och beslutet har nu tagits att hon inte kommer ansluta till sista delen av lägret här i Kalmar. Lina fortsätter att vara hemma tillsammans med familjen och det har jag stor förståelse för. Stora gratulationer skickas till Lina med familj från hela landslaget", säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Landskampen mot Australien är den sista före OS i Tokyo, där Sverige premiärspelar mot USA den 21 juli.

Lina Hurtig är trots de två missade landskamperna ett högst troligt namn i den svenska OS-truppen, som presenteras den 22 juni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons