Annons

Hotfull person utanför Brännströms bostad

Luleås forward Isac Brännström förlänger inte kontraktet och uppges lämna klubben för HV71 till nästa säsong.
Det rör upp känslorna i Luleå.
Enligt klubben ska en person ha uppträtt hotfullt utanför spelarens bostad där hans flickvän befann sig.
Ishockey • Publicerad 11 oktober 2022
Isac Brännströms flickvän utsattes för ett hotfullt uppträdande medan Luleåspelaren tränade. Arkivbild.
Isac Brännströms flickvän utsattes för ett hotfullt uppträdande medan Luleåspelaren tränade. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Brännström själv tränade på annat håll när händelsen inträffade tidigare i dag. Luleå Hockey tar starkt avstånd från hoten och klubbens vd Stefan Enbom skriver i ett pressmeddelande:

"Luleå Hockey är en förening med stort fokus på trivsel i en stark gemenskap. Hot och trakasserier mot spelare eller ledare är därför helt i strid med vår väg till framgång. Vi har största förståelse för att man blir besviken när man får veta att en spelare som man tycker om inte kommer förlänga med sin förening, men att ta den besvikelsen vidare till direkta hot kommer aldrig vara acceptabelt för Luleå Hockey."

Annons

I måndags sipprade uppgifter ut att Brännström inte kommer att förlänga sitt kontrakt, något som nu bekräftas av Luleå Hockey.

"Både nu och tidigare har vi haft diskussioner med ett antal spelare om att förlänga deras utgående kontrakt med Luleå Hockey. Däribland även med Isac Brännström, som är en omtyckt spelare i föreningen och som dessutom haft en mycket god sportslig utveckling under sin tid i Norrbotten. I de diskussionerna har vi dock fått veta att han av familjeskäl inte kommer spela kvar för Luleå Hockey nästa säsong. Vilket så klart var ett mycket tråkigt besked att få, men samtidigt helt förståeligt utifrån familjesituationen", skriver Luleås general manager Stefan Nilsson.

Han fortsätter:

"Vi har sedan dess aldrig tvekat på att han trots detta skulle kunna fortsätta sin positiva utveckling och hjälpa Luleå Hockey vidare i jakten på nästa SM-guld på herrsidan. Och att vi fått ett tidigt besked har gjort att vi kunnat gå vidare i planeringen för ett framtida lagbygge, vilket vi är tacksamma för."

Enligt Aftonbladet är Brännström överens med sin tidigare klubb HV71 till nästa säsong om laget hänger kvar i ligan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons