Annons

"Hoppas inte det är några minkar på hotellet"

Förbundskapten Janne Andersson sitter i karantän efter ett bekräftat coronafall i familjen.
Något som kan få stor påverkan på kommande landslagssamling.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Mikael Lustig och Sebastian Larsson får spela i landslaget utan sin förbundskapten i Danmark. Arkivbild
Mikael Lustig och Sebastian Larsson får spela i landslaget utan sin förbundskapten i Danmark. ArkivbildFoto: Claudio Bresciani / TT

Janne Andersson har själv inte testat positivt för viruset, men hålls ändå isolerad. Därmed kommer han att missa samlingen i Köpenhamn som inleds under måndagen.

– Det skulle bli väldigt speciellt att spela utan honom, det är ingen tvekan om det. Samtidigt är det ingen idé att stå och spekulera i det innan man vet vad som händer, säger landslagsmittfältaren Sebastian Larsson.

Annons

Mikael Lustig ser situationen som en förberedelse inför Nations League-matchen mot Kroatien på lördag, som Janne Andersson redan var avstängd ifrån.

– Det kanske är bra att han missar Danmark också så får vi känna hur det känns, säger han.

Men det är inte bara Janne Andersson som får stå över träningslandskampen mot Danmark på onsdag.

Den brittiska regeringen har infört hårda karantänskrav för alla som varit i Danmark efter att en muterad variant av coronaviruset spridit sig på minkfarmar i landet.

Något som gör att svenskarna i den engelska ligan också tvingas lämna återbud. Men AIK-backen ser själv ingen större risk med att resa till Danmark i nuläget.

– Man borde klara sig från flygplanet till hotellet, sedan får vi hoppas att det inte finns några minkar på hotellet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons