Annons

Hon kan bli Nilssons ersättare i FBC

Annie Nilsson har lämnat FBC:s SSL-trupp. Ersättaren kan heta Kajsa Ek.– Hon följer med till Gotland, säger tränaren Christoffer Suominen.
Stockholm (Sportens utsände) • Publicerad 31 augusti 2016
Kajsa Ek är på väg mot en comeback i FBC Kalmarsund. Foto: Anders Johansson
Kajsa Ek är på väg mot en comeback i FBC Kalmarsund. Foto: Anders Johansson

Centern och U19-världsmästaren Annie Nilsson lämnade FBC-truppen tidigare i somras.

Ersättaren kan heta Kajsa Ek – 21-åringen som har spelat i FBC Kalmarsund tidigare.

Annons

– Kajsa kan spela både center och forward och hon ger oss alternativ. Hon har precis kört sitt tredje träningspass med oss så hon är med och kör nu. Vi tar det därifrån, säger FBC-tränaren Christoffer Suominen.

Förhoppningen är att plussa på truppen med Kajsa?

– Ja, dörren är öppen. Hon följer med till Gotland i helgen och tanken är att hon ska få visa upp sig där.

FBC tar sig till Visby på fredag kväll. På lördag förmiddag väntar ett träningspass och på eftermiddagen står Endre IF, som åkte ur i SM-semifinalen förra säsongen, för motståndet.

– Det är en viktig helg. Det blir ett litet kombinerat tränings– och matchläger där vi bland annat kommer att prata om målsättningar den här säsongen. Det märks att premiären börjar närma sig nu, det börjar bli tufft om platserna, säger Christoffer Suominen.

Målvakten Jill Karlström missar helgen på Gotland på grund av jobb. Christoffer Suominen räknar inte heller med nytillskottet Annie Wennerström på obestämd tid.

– Annie har en fot som krånglar. Det är en nervrelaterad skada och vi tar det dag för dag där men inser också att det kan bli långvarigt, säger FBC-tränaren.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons