Annons

Hon kan bli Kalmarsunds supervärvning: ”Vi har en dialog”

Hon har redan ett SM– och ett U19-VM guld.
Nu kan anfallaren Frida Ahlstrand vara på väg till Kalmarsund.
– Jag söker nya utmaningar, säger hon.
Innebandy • Publicerad 18 juli 2019
Frida Ahlstrand kan bli FBC Kalmarsunds spetsvärvning.
Frida Ahlstrand kan bli FBC Kalmarsunds spetsvärvning.Foto: Adam Ihse/TT

Frida Ahlstrand har, trots att hon bara är 20 år, ett gediget CV. Den högerfattade anfallaren har redan tagit ett SM-guld med Pixbo och vunnit ett U19-VM guld med Sverige.

Förra säsongen tillhörde hon IBK Göteborg i Svenska superligan där det blev elva mål och sju assist för seriejumbon.

Annons

Nu ska FBC Kalmarsund vara en av klubbarna som försöker knyta till sig 20–åringen.

– Vi har en dialog med varandra har och jag har ser dem som ett alternativ. Men det är mycket som ska klaffa och det övriga livet ska gå ihop. Jag har inte tagit ett beslut än.

Frida Ahlstrand har fyra raka säsonger bakom sig i SSL och är en etablerad spelare där. Möjligheten finns att spela i världens bästa innebandyliga även nästa år.

– Det är klart jag vill spela så högt upp som möjligt men det jag främst söker nu är en ny upplevelse och en ny utmaning.

– Jag har haft kontakt med ganska många men just nu så har jag inte hittat den rätta lösningen, jag väntar på att den ska komma.

Vad är intressant med Kalmarsund?

– Det är ett ungt hungrigt lag som vill kriga sig upp till SSL, de ska inte vara i allsvenskan. Sedan har jag hört att det är en proffsig och välskött klubb.

Sedan tidigare har FBC gjort klart med tvåvägsspelaren Denise Nilsson och backen Maryana Stifano från Lindås. Samt anfallarna Emma Andersson från Team Kalix IBK och Fanny Spolander från Notviken.

Simon TengbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons