Annons

Home run-rekord – hyllas av president Biden

New York Yankees stjärna Aaron Judge, 30, satte ett spektakulärt rekord i natt.
Mot Texas Rangers slog han sin 62:a home run för säsongen.
"Grattis till home run 62. Historia har skapats, mer historia ska skapas", skriver USA:s president Joe Biden på Twitter.
Baseboll • Publicerad 5 oktober 2022
Aaron Judge springer in sin 62:a home run för säsongen.
Aaron Judge springer in sin 62:a home run för säsongen.Foto: Tony Gutierrez/AP/TT

Aaron Judge är en av de klarast lysande stjärnorna på basebollhimlen och har i år jagat Roger Maris rekord i American League på 61 home run från 1961.

Förra veckan tangerade Judge Maris rekordnotering. En siffra som 30-åringen alltså passerade i natt.

Annons

– Det är en stor lättnad. Det har varit en kul resa hittills. Att få en chans att göra det här... att få chansen att ha sitt namn bredvid storheter som Roger Maris och Babe Ruth och de andra grabbarna är otroligt, säger Judge.

Den amerikanska basebolligan MLB är uppdelad i två halvor, American League och National League. Det officiella MLB-rekordet för antal home runs under en säsong har Barry Bonds med 73 stycken säsongen 2021.

Maris rekordnotering hade inför i natt slagits sex gånger tidigare, en gång av Bonds, två gånger av Mark McGwire och Sammy Sosa vid tre tillfällen. Samtliga har dock varit indragna i dopningsskandaler vilket gör att Judges rekordnotering av många anses som det "riktiga" rekordet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons