Annons

Holmertz säsong över efter benbrott

Precis när Ludvig Holmertz kommit tillbaka efter skadebekymmer och etablerat sig i startelvan är hans säsong över.– Det var den fulaste tackling jag åkt på i hela min karriär, säger Ludvig Holmertz.
Publicerad 2 augusti 2015

Problem med baksidan av låret har förstört stora delar av Holmertz 2015. Nu är resten av året att betrakta som färdigspelat. En spricka i fotknölen samt en benbit som lossnat blev resultatet efter en tackling i gårdagens match mot Asarum. Nu väntar sex veckor i gips och ytterligare ett par veckor innan 20-åringen kan stödja på foten.

– Det var den fulaste tackling jag åkt på under hela min karriär.

Annons

Berätta om vad som hände i situationen?

– Jag drog min gubbe och kom till ett läge där jag skulle avsluta när deras mittback kommer och satsar med dobbarna och klipper hela benet på mig.

Kände du direkt att något var fel?

– Det var en sjuk en smärta men svårt att avgöra med så mycket adrenalin i kroppen. Jag försökte spela vidare men det gick inte.

Hur tog du beskedet från sjukhuset i dag?

– Det var jag inte alls beredd på och verkligen rullgardin ner. Det enda jag kan glädjas åt är att jag vet att mina lagkamrater kommer klara det här och att jag kommer spela division 2 med Berga även nästa säsong.

Rasmus Arvidsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons