Annons

HIK-kaptenen: ”Det är aldrig roligt”

I helgen fick tränaren Thomas Kongstad gå.
På onsdagskvällen väntar Boxholm på hemmaplan.
Då vill Högsby IK kraftsamla.
Högsby • Publicerad 4 juli 2018
Hampus Savolainen och hans Högsby IK vill resa sig efter storförlusterna.
Hampus Savolainen och hans Högsby IK vill resa sig efter storförlusterna.Foto: Daniel Svensson

Under måndagen kunde Sporten berätta att tränaren Thomas Kongstad fick sparken från sitt uppdrag som tränare i Högsby IK. Tillsvidare tar assisterande tränaren Stefan Berkeby och Ricardo Macaya över uppdraget tillsammans med sportchefen Fredrik Hultman.

Lagkaptenen Sebastian Karlsson vill helst inte prata om det, men säger så här:

Annons

– Det är aldrig roligt. Man kan aldrig skylla allt på en person. Nu får vi spelare göra allt vi kan. Om de som bestämmer, tycker det här är bäst, får vi jobba därifrån, säger Karlsson.

Fanns det ett missnöje i spelartruppen?

– Alla är aldrig nöjda och alla kan aldrig vara det. Det fanns saker som fungerade jättebra och saker som inte fungerade så bra. Men så är det alltid. Nu får vi hoppas att det här beslutet bär frukt.

På onsdagskvällen tar Högsby IK emot nästjumbon Boxholm hemma på Frövi IP. Ett lag som HIK besegrade klart i premiären.

– Nu kraftsamlar vi och är överens om att göra 95 riktigt bra minuter. Det är där vi är just nu. Vi kan inte spela om matcherna som varit. Nu är det tre viktiga poäng som står på spel och alla får ta sig samman, säger Sebastian Karlsson.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons