Annons

HIF-supporter stal Häckenflagga – åtalas

Brott • Publicerad 7 september 2022
Häckens supportrar bränner en Helsingborgs IF-flagga under den allsvenska matchen lagen emellan på Olympia den 24 april i år. Tilltaget ses som en hämndaktion mot att en HIF-supporter tidigare under matchen stulit en Häckenflagga. Arkivbild.
Häckens supportrar bränner en Helsingborgs IF-flagga under den allsvenska matchen lagen emellan på Olympia den 24 april i år. Tilltaget ses som en hämndaktion mot att en HIF-supporter tidigare under matchen stulit en Häckenflagga. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

En Helsingborgs IF-supporter åtalas för egenmäktigt förfarande för att ha stulit en Häckenflagga under en allsvenska match på Olympia i Helsingborg.

Tillgreppet ledde till en rad oroligheter. Hämndaktionen från de tillresta Häckensupportrarna blev att en HIF-flagga eldades upp och hemmasupportrar svarade med att söka konfrontation med bortafansen. Efter matchen blev Häckensupportrarnas bussar dessutom utsatta för stenkastning.

Annons

Mannen som nu åtalas nekar till brott, men det ska finnas tydliga övervakningsbilder där han syns bära på en Häckenflagga, skriver Helsingborgs Dagblad. Åklagaren föreslår att mannen ska dömas till dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor.

Mannen har – liksom en handfull andra HIF-supportrar – fått tillträdesförbud till idrottsarenor med anledning av det som hände på och kring Olympia den 24 april.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons