Annons

Hemmapremiären slutade i antiklimax

Historisk hemmapremiär.
Då slutade en dramatisk avslutning i besvikelse för OBS.
– Det känns tungt, säger Fredrik Söderberg.
Bandy • Publicerad 6 december 2019
Fredrik Söderberg blev historisk första målskytt för Oskarshamn BS på hemmaplan.
Fredrik Söderberg blev historisk första målskytt för Oskarshamn BS på hemmaplan.Foto: Simon Tengberg
Bandy, division 1

Oskarshamns BS–Åtvidabergs BK 3–3 (1–2)

Målskyttar, OBS: Fredrik Söderberg 2 och Dmitrii Grishin.

Oskarshamns BS hoppades ta säsongens första seger i föreningens historiska hemmapremiär – efter en dramatisk avslutning stod det dock klart att så inte skulle bli fallet. Hemmalagets Dmitrii Grishin satte förvisso ledningsmålet med två minuter kvar av ordinarie tid men minuter senare var det kvitterat via ett hörnmål och OBS fick lämna planen i besvikelse.

– Det känns tungt. Vi var riktigt sugna på att vinna men det höll inte. Vi missar för många lägen och släpper in för enkla mål, säger OBS:s tvåmålsskytt Fredrik Söderberg.

Annons

Vad hände här på slutet egentligen?

– Jag vet inte riktigt vad det är som händer. Vi slarvar bort segern och det ser ut lite som det gjort i alla de här matcherna egentligen, att vi släpper in för enkla mål. Det känns surt för jag tycker vi var klart bättre än Åtvidaberg.

Ja, för efter tama första 45 skapade OBS mängder med chanser i andra och brände bland annat än straff. Efter Fredrik Söderberg 2–2–mål i inledningen av andra hade OBS dessutom den mentala fördelen av att ha hämtat in ett 0–2-underläge.

– Det känns som att vi är lite ovana i avslutningslägena. Vi har ju bara tränat i en vecka på stor is och ligger lite efter på grund av det.

Samtidigt är detta en match ni kanske borde vunnit ändå?

– Absolut, vi borde kunna hävda oss mot alla lag i den här serien. Vi har spelarmaterialet för det men som lag har vi inte fått ihop det riktigt än.

Simon TengbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons