Annons

Hemmahoppet Pinturault vann VM-kombinationen

Redan på alpina VM:s andra dag fixade fransmannen Alexis Pinturault ett guld till hemmanationen. Pinturault vann herrarnas kombination i Courchevel, tio hundradelar före österrikaren och regerande mästaren Marco Schwarz.
Alpint • Publicerad 7 februari 2023
Alexis Pinturault på väg mot VM-guld.
Alexis Pinturault på väg mot VM-guld.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Raphael Haaser, också Österrike, tog bronset bara ett dygn efter att hans syster Ricarda fixade samma medalj i damernas VM-kombination.

Alexis Pinturault har ett eget hus i Courchevel och var en minst sagt populär guldmedaljör hos hemmapubliken. 31-åringen tog även VM-guld i kombinationen i Åre 2019 och för två år sedan blev det silver bakom Schwarz i Cortina d'Ampezzo.

Annons

Nu ledde Pinturault med blott fyra hundradelar efter super-G-loppet, ett försprång han sedan lyckades utöka något i slalomen.

Norska stjärnan Aleksander Aamodt Kilde slutade sjua i super-G-delen, men hade redan före start bestämt sig för att inte köra slalomen på grund av problem med en hand.

– Jag känner fortfarande smärtor och då är det ingen vits att ta några risker. Det kommer viktigare lopp senare i mästerskapet, säger Kilde till Viaplay.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons