Annons

Hemmahoppet Pinturault leder VM-kombinationen

Alpint • Publicerad 7 februari 2023
Alexis Pinturault.
Alexis Pinturault.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Fransmannen Alexis Pinturault höjde temperaturen hos VM-publiken i Courchevel med ett strålande super-G-åk i herrarnas kombination. Den alpina stjärnan leder inför eftermiddagens slalom, men bara med sex hundradelars marginal till österrikaren och regerande världsmästaren Marco Schwarz.

När Schwarz tog VM-guld 2021 slutade Pinturault tvåa. I kombinationen i VM i Åre 2019 blev det däremot guld för Pinturault och han och hemmapubliken hoppas på en repris nu.

Annons

Norska stjärnan Aleksander Aamodt Kilde slutade sjua i super-G-delen, men hade redan före start bestämt sig för att inte köra slalomen på grund av problem med en hand.

– Jag känner fortfarande smärtor och då är det ingen vits att ta några risker. Det kommer viktigare lopp senare i mästerskapet, säger Kilde till Viaplay.

Slalomen som avgör VM-kombinationen inleds klockan 14.30.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons