Annons

"Helt galet – blundar för en kommande katastrof"

De nya riktlinjer om att öka tilläggstiden i Premier League sågas.
Inte minst av Manchester Citys stjärnmittfältare Kevin De Bruyne.
– Jag kan bara föreställa mig vad som händer när man möter ett lag i den nedre delen av tabellen, lag som maskar hela tiden, säger 32-åringen.
Fotboll • Publicerad 9 augusti 2023
Manchester Citys Kevin De Bruyne under Community Shield-finalen.
Manchester Citys Kevin De Bruyne under Community Shield-finalen.Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

Nya riktlinjer för att förhindra tidsslöseri tas i bruk i den engelska fotbollen. Resultatet blir att det blir mer tilläggstid än tidigare.

I helgen, när Arsenal mötte Manchester City, lade domaren 13 extra minuter – något som har irriterat Kevin De Bruyne.

Annons

– Jag pratade med några Arsenal-spelare och domarna, de vill egentligen inte göra det här. Men det är de nya reglerna, säger han till norska VG och utvecklar resonemanget:

– I den typen av matcher kan det bli 20–25 minuter. Men jag tror att det här kommer att ändras igen om en till två månader.

Längre matcher är ingenting nytt inom fotbollen. Under herrarnas fotbolls-VM i Qatar utspelade sig samma scenario – med många matcher som nådde 100 minuter.

Utöver De Bruyne har även Manchester Uniteds mittback Raphaël Varane och den engelska fotbollens spelarfack riktat kritik.

– Det (Varane) säger är att det här inte är hållbart. Och det är bara början på besväret, för det här kommer att bli helt galet. Vi blundar för en kommande katastrof, säger spelarfackets ledare Maheta Molango till BBC.

Även Manchester City-tränaren Pep Guardiola är inne på en liknande linje.

– Vi kommer att spela 100 minuter varje match. 100 minuter ... Det är tröttsamt för spelarna. Det är för mycket, säger spanjoren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons