Annons

Hellström junioransvarig i IKO

Efter två år på flykt är han tillbaka i IK Oskarshamn.Som J20-tränare och junioransvarig.– Kul att vara tillbaka, säger Johan Hellström.
Oskarshamn • Publicerad 5 april 2017
Johan Hellström, som tidigare varit i IK Oskarshamn, är klar för en återkomst till IKO och blir junioransvarig och huvudtränare för J20. Foto: Daniel Svensson
Johan Hellström, som tidigare varit i IK Oskarshamn, är klar för en återkomst till IKO och blir junioransvarig och huvudtränare för J20. Foto: Daniel Svensson

28-årige Johan Hellström kom till IK Oskarshamn från Hanhals IF inför säsongen 2011/12. Som J18-tränare var han med och tog upp laget från division 1 till elit och sammanlagt blev det fyra säsonger i IKO. De två säsongerna på flykt tränade han först Olofströms a-lag i division 2 och den gångna säsongen Tingsryds J18-lag, där han dock fick lämna i slutet av säsongen.

– De har varit två lärorika säsonger, helt klart. Framförallt att få känna på seniorhockeyn ytterligare, något som gett mig mer erfarenhet i mitt ledarskap., säger Johan Hellström.

Annons

Hans roll nu kommer att vara huvudtränare för J20 och junioransvarig, vilket bland annat innefattar hockeygymnasiet.

– Jag har haft flera längre snack med Per Kenttä och fått en god känsla kring hur man vill utveckla juniorverksamheten. Klubben vill bli bättre på att lyfta upp och utbilda egna spelare, kort och gott. Det är givetvis en lång process, men det ska bli roligt att få vara med på tåget.

IK Oskarshamns sportchef Per Kenttä:

– Vi är väldigt glada över att Johan är tillbaka. Han lämnade ett tidigt intresse, han är ung och ambitiös och har ett driv som passar utmärkt för den här rollen. Han kan dessutom klubben och vet hur saker och ting funkar här sedan tidigare. En perfekt lösning för alla.

Sedan tidigare är det klart att J20-tränaren Oskar Öberg och J18-tränaren Emil Ivansson lämnar föreningen.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons