Annons

Hegerbergs skadebesked: "Ingen fraktur"

Ada Hegerberg fick ledas av planen i Norges 1–0-seger mot Belgien.
Nu meddelar Norges fotbollsförbund att stjärnan klarade sig undan en fraktur.
Fotboll • Publicerad 3 september 2022
Ada Hegerberg hade rejält ont efter en smäll mot Belgien.
Ada Hegerberg hade rejält ont efter en smäll mot Belgien.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Ada Hegerberg hade rejält ont efter en tackling i fredags, och när lagkamraterna firade att Norge hade blivit VM-klart efter 1–0-segern satt Hegerberg i omklädningsrummet och hade ont.

Nu har den 27-åriga stjärnan, som hade ont på flera ställen i vänster ben, undersökts vidare och röntgenbilder visar att inget är brutet.

Annons

"Det är positivt att ingen fraktur upptäcktes. Däremot har hon fått e n så kraftig spark att benet behöver läkas, så hon kommer inte spela mer den här landslagssamlingen", säger landslagsläkaren Said Tutunchian i ett uttalande.

Hegerberg spelar därmed inte hemma mot Albanien på tisdag.

Den norska stjärnan gjorde comeback förra säsongen efter en långvarig skadefrånvaro. Ett avslitet korsband och senare en stressfraktur i skenbenet höll Hegerberg borta från spel i över 600 dagar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons