Annons

Harmeet Singh lämnar KFF för Sarpsborg

Harmeet Singhs tid i Kalmar är över.
Mittfältaren lämnar för Sarpsborg.
– Tre vinnare, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam.
KALMAR • Publicerad 20 februari 2018
Harmeet Singh presenterades som Kalmar FFs nyförvärv. den 28 juli. Nu är det klart att norrmannen lämnar Kalmar FF för spel i Sarpsborg 08.
Harmeet Singh presenterades som Kalmar FFs nyförvärv. den 28 juli. Nu är det klart att norrmannen lämnar Kalmar FF för spel i Sarpsborg 08.Foto: SUVAD MRKONJIC

27-åringen kom till KFF i somras, tänkt som en direkt ersättare till brassen Ismael. Men Singh hade problem att ta en plats i laget och istället valde Nanne Bergstrand att ge stort förtroende till unge Herman Hallberg centralt. Singh hade kontrakt även över 2018, men man har, i början av säsongen, tydligt kunnat se att han inte varit aktuell för spel i år.

Nu är det klart att mittfältaren lämnar, för spel i norska Sarpsborg.

Annons

– Han kom till oss i somras när vi tvingades till extraordinära åtgärder och ökade konkurrenssituationen på ett väldigt bra sätt då. Nu dök en möjlighet upp att komma tillbaka till Geir Bakke, som var guldtränare i Molde med Singh. Det är en väldigt bra lösning för alla parter, det är tre vinnare, säger Andersson Borstam.

Har han haft en stark önskan att lämna?

– Absolut inte. Det dök upp en direkt förfrågan från Sarpsborg nu och vi har en tuff konkurrenssituation på centralt. Sarpsborg var på samma träningsläger som oss och de såg där att han inte fick någon speltid.

Hur ser du på truppen ut, ger det här en möjlighet att plocka in något mer?

– Jag får ge dig ett tråkigt svar där. Vi har 22 spelare i truppen nu och Nanne (Bergstrand) ville helst att vi skulle ha 24. Nu har han reviderat det till 22, men vi får se. På de fem åren jag har varit här så har vi aldrig haft en så stark och bra mixad trupp som nu. Men vi tittar lite på forwardssituationen och det är inte omöjligt att det händer något mer, både in och ut, säger Thomas Andersson Borstam.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons