Annons

Här tar Lingmerth äntligen rubriken

En defensiv kraft som aldrig brukar få rubrikerna.Mot Skoghall tog Jacob Lingmerth hand om hela showen.– Det var hur roligt som helst, säger 21-åringen.
Kalmar • Publicerad 31 januari 2015
Det mesta kring FBC kretsade kring backen Jacob Lingmerth när laget tog fjärde raka segern och kopplade grepp om en av kvalplatserna i innebandyallsvenskan. Foto: Lasse Hansson
Det mesta kring FBC kretsade kring backen Jacob Lingmerth när laget tog fjärde raka segern och kopplade grepp om en av kvalplatserna i innebandyallsvenskan. Foto: Lasse Hansson

Häng med här. Två mål, en assist, räddning på mållinjen, en utvisning, en orsakad straff och i första periodpausen kritade han på ett nytt treårskontrakt med FBC.

– Jag ville visa publiken att jag satsar på FBC och tror på det mål vi har med SSL, säger Lingmerth, om det oväntade uppträdandet med ordförande Ted Linde mitt på planen när de övriga spelarna gick in i omklädningsrummet.

Annons

Redan då hade han tagit huvudrollen med att på volley rensa bort bollen på mållinjen vid ställningen 0–1 och sedan satte han 1–1 framåt.

– En halvsnurr och sedan drar jag ett dragskott som rullar och tunnlar genom målvakten.

Jacob Lingmerth gjorde det första historiska målet för sammanslagningen FBC Kalmarsund för ett par år sedan. Sedan har det blivit två mållösa säsonger för spelaren som tränare Adam Kallenberg hyllar för sitt defensiva slit.

– Nu blev det inte bara ett till utan två och det kändes som det var viktiga mål också, säger Jacob Lingmerth som gjorde 5–3-målet i sista perioden.

FBC kämpade och slet men fick aldrig något flyt i sitt spel mot bottenlaget Skoghall. Med bara fyra minuter kvar att spela gjorde gästerna 5–4 men FBC:s andra tvåmålsskytt Marcus Andersson avgjorde med 6–4 i tom kasse.

– Det här är nog vår svagaste insats för säsongen men vi lyckas hitta sätt att vinna matcher på, säger Kallenberg.

Att centern Andre Fridell fick lämna planen med en nyckelbenskada och Simon Nilsson haltade ut med en vridning i vristen gjorde inte saken lättare för FBC.

– Fridell kan nog bli borta ett tag men där har vi redan fått in Johan Nilsson som center. Tror inte det är någon fara med Simon då vi har två veckor till nästa match.

Helgens resultat betydde att FBC tog ett ordentligt grepp om en av de fyra kvalplatserna och har med fem omgångar kvar fem poäng ner till Göteborg.

– Det blir en nyckelmatch nästa omgång borta mot Örebro. Vi är bättre mot de bättre lagen, precis som att vi behöver hjälp att sätta upp tempot, tycker Adam Kallenberg.

Simon Nilsson skadade foten och fick lämna matchen.
Simon Nilsson skadade foten och fick lämna matchen.
Innebandy, allsvenskan

FBC Kalmarsund–Skoghall 6–4

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons