Annons

Här spricker sviten

Fem raka segrar.Inte ens nära en sjätte.– Nu ramlar vi ner från våra höga hästar, säger Andreas Holfelt.
Kim Tallberg
NYBRO • Publicerad 26 oktober 2016
Marcus Mellströms och Andreas Anarps Nybro Vikings svit slutade på fem. Tyringe vann en dålig match i Liljas Arena med 4–2. Foto: Paul Madej
Marcus Mellströms och Andreas Anarps Nybro Vikings svit slutade på fem. Tyringe vann en dålig match i Liljas Arena med 4–2. Foto: Paul Madej

För de som varit förvånande, sett till föregående säsonger, över att Nybro Vikings gått som tåget i hockeyettan den senaste tiden kände nog igen sig den här kvällen.

2–4 mot Tyringe var nämligen allt annat än bra.

Annons

Och tränaren Andreas Holfelt var svart i ögonen efteråt.

– Sista fem minuterna när det står 1–4, då börjar vi vinna lite närkamper, kör lite och har adrenalin. Men innan det är vi inte där. Vi kanske är på rätt ställe, men vi är inte där, säger Andreas Holfelt.

Det var svagt från start, men Tyringe var lika dåliga och Vikings klarade sig undan med ett 0–1-underläge efter första perioden. I andra kvitterade Erik Lindström efter att Robin Wengdahl smart snott pucken bakom mål och serverat. Lika inför sista, men där small det två gånger i början av perioden. Och efter det fanns inte kraften. Det såg avslaget, ointresserat och energilöst ut.

Oroväckande eftersom halva serien är kvar att spela. Och vi är inte ens inne i november än.

– Det var verkligen så där, första bytena i matchen kände jag ändå att vi kom ut bättre än vad vi gjort i de senaste matcherna då vi varit riktigt tröga i början. Men sen kommer vi in i någon jäkla skit, jag vet inte vad det beror på. Det är frustrerande, säger kaptenen Kim Tallberg.

Kan det ha något att göra med att ni hade fem raka innan den här?

– Svårt, men jag tror inte det. Vi förlorar absolut inte mot ett dåligt lag, men vi är absolut inte bra. Jag vet inte vad jag ska säga, det är bara för dåligt helt enkelt, säger Tallberg.

Med fyra minuter kvar att spela fick Vikings sista chansen till ordentlig kontakt i power play. Det tog 22 sekunder, sedan låg pucken bakom Viktor Östlund igen.

– 1–1 inför sista och då tänkte jag att "vi får väl kriga hem det här i stället", men det hade vi tappat också. Förlora kan man göra, men det är sista gången vi gör det på det hör sättet. Vi måste bjuda upp mycket bättre än så här, säger Andreas Holfelt.

Vikings ligger, trots förlusten, kvar på tredje plats i tabellen.

"Vi har spelat hälften och satt oss i en bra sits för att nå vårt mål. Men då måste det se bättre ut än i kväll och det kommer det göra också."

Annons

Kapten Nybro Vikings.

Hockeyettan

Nybro Vikings–Tyringe 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons