Annons

Här är Ola Wenströms nya jobb

Tv-profilen Ola Wenström blir programledare och krönikör i ett tv-magasin om internationell fotboll hos ATG.
"Ett litet program om de allra största – två gånger i veckan", säger han i ett pressmeddelande.
Tv • Publicerad 7 oktober 2021
Ola Wenström. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Wenström säger att programmet ska bli späckat med åsikter, intervjuer, berättelser och betraktelser av den europeiska toppfotbollen.

Wenström var under 13 år ansiktet utåt för Viaplays Champions League-sändningar, men lämnade under uppmärksammade former i våras.

Annons

– Jag går i mål med Champions League, sade Ola Wenström till Expressen i januari.

Senare blev det känt att det funnits en konflikt mellan Wenström och sportchefen Per Nunstedt. Det slutade med att Wenström stoppades från att leda Champions League-finalen Manchester City och Chelsea som var tänkt att bli hans allra sista sändning med kanalen.

Nu ska Wenström leda programmet "Världens bästa fotboll" hos ATG.

"Det är inspirerande att få möjligheten och friheten att skapa ett nytt tv-format hela vägen från idé till färdigt program. Vi vill komma så nära fotbollen och människorna runt omkring den som överhuvudtaget är möjligt", säger han enligt ett pressmeddelande.

Programmen blir cirka fem minuter långa.

"Ola Wenström är en av Sveriges vassaste och mest prisbelönta sportjournalister och programledare med stor erfarenhet och bred kunskap om sportvärlden i allmänhet och den europeiska fotbollen i synnerhet. Vi är glada att vi lyckats knyta honom till oss", säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons