Annons

Här är Kalmar HC:s drömvärvning

Han har spelat i allsvenskan, dominerat i ettan och gjort 80 poäng i division 2.Nu kan Robin Ekström vara på väg till Kalmar HC.
Oskarshamn • Publicerad 15 juli 2015
Robin Ekström, med bland annat 33 allsvenska matcher under bältet, ska träffa Kalmar HC i veckan. Foto: Roger Carlsson
Robin Ekström, med bland annat 33 allsvenska matcher under bältet, ska träffa Kalmar HC i veckan. Foto: Roger Carlsson

28-åringen från Oskarshamn är med division 3-mått mätt en mycket meriterad spelare. Han har spelat 33 allsvenska matcher för IK Oskarshamn och därefter varit en framträdande spelare på division 1-nivå i Västervik och Vimmerby. Som mest gjorde han 30 poäng i ettan, säsongen 08/09.

På division 2-nivå var Robin Ekström 2010/11 en av landets mest producerande spelare. Han snittade två poäng per match och landade på hela 80 poäng i en fruktad kedja tillsammans med Emil Georgsson och Joacim Hedblad.

Annons

Den gångna säsongen blev det 58 poäng på 34 matcher för Hasle/Løren i norska andraligan. I våras bar dock flyttlasset, efter tio år på vift, hem till Oskarshamn igen när han fick jobb i en sportbutik. Det öppnar alltså dörren för Kalmar HC.

– Det stämmer att Kalmar har hört av sig. Jag har egentligen sagt att jag aldrig ska spela i trean, men Kalmar låter intressant och känns som ett spännande alternativ. Jag ska träffa dem senare i veckan, säger Robin Ekström.

På grund av jobbet så blir det spel i en klubb inom pendlingsavstånd.

– Skövde hörde av sig i ett tidigt skede, men det är inte aktuellt. Det står väl mellan Kalmar och Virserum som det ser ut. Om jag ska spela, det måste ju funka med jobbet också. Dessutom har IKO erbjudit mig att bli assisterande tränare i deras J18 Elit-lag.

Om KHC landar värvningen av Robin Ekström så skulle det även kunna resultera i en bonusspelare.

– Ja, jag försöker locka med mig Simon Casselstrand till Kalmar i så fall. Han är på väg att flytta tillbaka till Oskarshamn, säger Ekström.

25-årige Casselstrand gjorde 32 division 1-poäng för Vimmerby 2011/12. De två senaste säsongerna har han svarat för hela 104 poäng i moderklubben Valdemarsvik i division 3. Han är även registrerad för fem allsvenska matcher med IKO.

FAKTA

Robin Ekström

Ålder: 28.

Moderklubb: IK Oskarshamn.

Övriga klubbar: Linköping J18, Vimmerby HC, Västerviks IK, Hasle/Løren (Norge).

Position: C/Fw.

Längd: 174 cm.

Vikt: 70 kg.

Kuriosa: Robin är son till Mikael Ekström, som är en av de spelare som gjort flest matcher för IKO genom tiderna.

Aktuell: Träffar Kalmar HC i veckan.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons