Annons

Här är det unga Kalmarlaget som är klart för SM-slutspel

Många rubriker om IFK Kalmar har i år varit dystra.
Men här är laget som ger hela föreningen hopp.
– Nu är vi bland de bästa i Sverige och ska spela SM-slutspel, säger tränaren Zlatko Lolic.
FOTBOLL • Publicerad 19 september 2023 • Uppdaterad 20 september 2023
Ett jublande glatt F17-lag på Gröndal i Kalmar.
Ett jublande glatt F17-lag på Gröndal i Kalmar.Foto: privat

IFK Kalmars F17-lag är en riktig framgångssaga. I november förra året satte tränaren Zlatko Lolic ihop ett helt nytt lag för att spela SM för flickor 17 år. I helgen säkrade Kalmarlaget andraplatsen i den södra serien före föreningar som Kristianstads FF, Malmö FF, Helsingborgs IF och FC Rosengård.

– Vi är dessutom yngre än de flesta lagen med en stomme av spelare födda 2007. Det är en del att jobba på med den fysiska biten mot vissa lag, säger Zlatko Lolic, som också leder a-laget i IFK Kalmar.

Annons

Det finns flera saker bakom F17-lagets starka utveckling. Den största enligt Lolic är hur gruppen vill framåt.

– Spelaren som har lägst träningsnärvaro i det här gänget ligger på 81 procent. Det är den stora hemligheten. Spelarna är på plats och de vill någonting. Jag kan tycka att lyhördhet är en underskattad egenskap men här är ett helt lag som lyssnar och tar till sig allt vi gör.

Tillsammans har laget också jobbat ihop pengar så de har kunnat åka på flera turneringar.

– Det har gått upp och ner för oss men allt eftersom så har vi byggt upp något tillsammans. I somras tillkom också tre tjejer som började på akademin här.

I helgen slog IFK Kalmar FC Rosengård med hela 12–0 och är med det klar tvåa bakom Växjö i tabellen.

– Nu väntar slutspel för de två bästa lagen i varje F17-serie. Om det är lite hänsyn till det geografiska läget så ser det ut som att vi kommer att få möta IFK Göteborg eller Häcken i åttondelsfinal, säger Zlatko Lolic.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons