Annons

Han tar över i Kalmar City

Han lotsade Mörbylånga till division 5. Nu vill Emil Halldin föra Kalmar City uppåt.
– Här får jag bygga från grunden, säger 31-åringen.
Kalmar • Publicerad 3 november 2018
Emil Halldin (vänster) är klar som ny tränare i Kalmar City. Till höger Kalmar Citys Nermin Begovic.
Emil Halldin (vänster) är klar som ny tränare i Kalmar City. Till höger Kalmar Citys Nermin Begovic.Foto: Kalmar City

Emil Halldin har gått via tränaruppdrag i Färjestadens ungdomslag och Mörbylånga men nu blir det fastlandet för tränaren. Kalmar City startade för två år sedan och siktar på att ta nya kliv uppåt.

– City har visat ambitioner som matchar mina egna ambitioner. Det är en ung förening som vill framåt på många områden. Allt är väldigt spännande och en utmaning som skiljer sig från det jag har haft, säger Halldin.

Annons

På vilket sätt?

– Mörbylånga är en anrik förening med mycket historia och spelare som varit där väldigt länge. En stark kärna. Där var det inte så mycket att skapa ett lag utan utmaningen var mer att hitta ett självförtroende igen och utveckla spelet. City har funnits i två år och aldrig varit högre än sexan. Här får jag bygga från grunden och får chansen att bygga en identitet.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons