Annons

Hammarby förstärker med ung sloven

Hammarby förstärker offensiven inför andra halvan av fotbollsallsvenskan. Klubben har gjort klart med den 21-årige slovenen Aljosa Matko.
Fotboll • Publicerad 12 augusti 2021
Hammarbys tränare Milos Milojevic tror att nyförvärvet kommer att passa bra in i Hammarbys spelsystem.
Hammarbys tränare Milos Milojevic tror att nyförvärvet kommer att passa bra in i Hammarbys spelsystem.Foto: Per Danielsson/TT

Matko kommer närmast från Maribor i den slovenska ligan. Laget som blev utslaget av just Hammarby i kvalet till Europa Conference League. Den offensive yttern fanns med på bänken i båda matcherna.

"Det är en kvick, direkt spelare som är bra en mot en, och bra i avslutslägena. Det är en av Sloveniens största talanger, och han har redan presterat på seniornivå. Han passar väl in i vårt spelsystem och har egenskaper vi letat efter", säger Hammarbys tränare Milos Milojevic.

Annons

Han är även slovensk U21-landslagsman och representerade Slovenien i U21-EM tidigare i år.

Totalt har Matko spelat 34 matcher för Maribor, på vilka han gjort sju mål och tre assist.

Hammarby meddelar också att de gjort klart med den unge försvararen Edvin Kurtulus från Halmstad BK. 21-åringen ansluter efter årsskiftet.

Samtidigt förlänger Williot Swedberg med klubben. 17-åringen har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Hammarby.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons