Häcken illa ute – vände och vann: "Var tvärtom"

Häcken fortsätter att trumma på i damallsvenskan.
Under fredagskvällen tog serieledarna ännu en seger sedan man besegrat Örebro med 2–1 på hemmaplan.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2023
Häcken jublar efter att ha gjort 2–1 mot Örebro.
Häcken jublar efter att ha gjort 2–1 mot Örebro.Foto: Adam Ihse/TT

Häcken må leda damallsvenskan. Men när tian Örebro kom på besök hade Hisingslaget det oväntat svårt. 1–0 i den 13:e minuten via nick från gästernas Heidi Kollanen innebar underläge för serieledarna i halvtid.

– Stundtals spelar vi väldigt bra och kommer till bra lägen, men vi är inte tillräckligt skarpa när vi ska sätta dit chanserna, sammanfattade Häckens Filippa Curmark i halvtid för Viaplay.

Men skarpa, det var precis vad Häcken blev efter paus. Drygt tio minuter in i den andra halvleken hoppade kanadensiskan Clarissa Larisey snyggt över bollen, Rosa Kafaji kom fri i straffområdet och sköt och Anna Anvegård rakade in returen i ett nästan öppet mål.

Häcken fortsatte därefter att pressa på för ett ledningsmål och belöningen kom en kvart från slutet när Clarissa Larisey språngnickade in 2–1 efter ett fint inspel.

– Vi har haft många matcher under våren som vi har kontrollerat där man inte riktigt haft samma adrenalin i slutet. Den här var tvärtom. Örebro gör det bra och vi får kämpa hårt för att göra mål och försvara oss i slutet, säger Häckens tränare Robert Vilahamn efter matchen till Viaplay.

Nu väntar uppehåll i damallsvenskan. Häcken gästar närmast Linköping den 1 september medan Örebro spelar borta mot Norrköping den 2 september.

Parallellt blev det oavgjort i toppmötet mellan Hammarby och Piteå. Det efter att matchen slutade 0–0.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.