Haalands succé – fem poäng i premiären

Erling Braut Haaland har lagt grunden för vad som av premiären att döma ser ut att bli ännu en fin säsong.
I premiären mot Eintracht Frankfurt stod norrmannen för två mål och tre assist i Dortmunds 5–2-seger.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2021
Erling Braut Haaland jublar efter sitt andra mål.
Erling Braut Haaland jublar efter sitt andra mål.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Erling Braut Haaland visar varför han är en av fotbollsvärldens högst aktade unga spelare. Efter 27 mål på 28 ligamatcher förra säsongen fortsatte 21-åringens succé i Dortmunds premiär i Bundesliga hemma mot Eintracht Frankfurt.

Han inledde med att servera Marco Reus till 1–0 i 23:e minuten.

Strax efteråt kvitterade dock Frankfurt efter ett självmål av Felix Passlack. Men det dröjde inte länge förrän Haaland och Dortmund tog över taktpinnen igen.

I 32:a minuten stormade norrmannen framåt med bollen och passade Thorgan Hazard som sköt in 2–1. Två minuter senare var det Haalands tur att göra sitt första mål för säsongen. Haaland snodde till sig bollen, avancerade framåt och sköt distinkt in bollen intill ena stolpen.

I andra halvlek assisterade Haaland till Giovanni Reynas 4–1-mål innan han i 72:a gjorde sitt andra mål för kvällen. Marco Reus skickade en boll för en djupledslöpande Haaland att springa på och väl framme med målvakten gjorde han inget misstag.

Haaland var även nära ett hattrick på tilläggstid men Kevin Trapp stoppade norrmannen den gången.

Dortmund vann med 5–2.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.