Annons

Guter avslutar karriären

Ishockey • Publicerad 6 november 2020
Mattias Guter avslutar hockeykarriären. Arkivbild.
Mattias Guter avslutar hockeykarriären. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Djurgårdens Mattias Guter avslutar hockeykarriären. 32-åringen som haft långdragna skadebekymmer, och bara spelade hälften av förra säsongens matcher, berättar på klubbens hemsida om beslutet.

"Det är det tuffaste beslutet jag har tagit, även om det till slut blev ganska enkelt när jag fick hjälp på traven av läkare, vänner och familj att stoppa i rätt tid."

Annons

Guter spelade i Djurgårdens J18 och J20-lag, därefter har han spelat i flera SHL- och allsvenska klubbar bland annat Timrå, Karlskrona och Leksand, men kom tillbaka till Djurgården 2019. Nu väntar alltså ett nytt kapitel i livet.

"Från mars och hela sommaren har det varit tufft inombords, och en inre stress över vem jag är, vad jag ska göra och vad jag vill göra. Det har varit en enda stor prövning. Man har levt på ett sätt och plötsligt tar det bara slut."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons