Annons

Gunhamn tog VM-guld i marklyft

Ett skadetungt år i ryggen. Men i favoritgrenen fick Erik Gunhamn träff och vann VM-guld i marklyft. Totalt blev det en fin sjätte plats vid VM-tävlingarna i styrkelyft i Halmstad.
Kalmar/Halmstad • Publicerad 8 november 2018
Erik Gunhamn tog VM-guld i marklyft och blev sexa totalt i VM på hemmaplan.
Erik Gunhamn tog VM-guld i marklyft och blev sexa totalt i VM på hemmaplan.Foto: SUVAD MRKONJIC

Sedan senaste mästerskapet har Erik Gunhamn haft stora bekymmer med ryggen och hade gått ner drygt fyra kilo. Därför var det med viss osäkerhet styrkelyftaren kom till start i VM.

– I knäböj gick jag in på 335 kilo och den satt, 347 kilo var svajig men jag klarade även 350 kilo. I bänk klarade jag 240 kilo och ifjol 242 så det var inte långt ifrån. Det är i de grenarna man tappar när man går ner i vikt, säger Erik Gunhamn.

Annons

Sedan var det dags för favoritgrenen marklyft där han normalt är bäst i världen i sin viktklass minus 105 kilo.

– Jag klarade 325 och 345 kilo. Sedan funderade jag på om jag skulle gå för brons eller silver men till slut bestämde jag mig för guldet och det var 362,5 kilo. Och den satt. Väldigt roligt. Det var mycket folk från Kalmar som var här och stöttade. Totalt var det ett sämre resultat än förra året men efter förutsättningarna som varit är jag nöjd.

Total nådde Gunhamn 952,5 kilo och en sjätte plats.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons