Annons

Guldfrossa när Norrköping brände första chansen

Har Norrköpings basketherrar drabbats av guldfrossa eller var det bara en dålig dag på jobbet? Det är frågan efter att Borås enkelt satt stopp för östgötarna i den femte SM-finalen.
Basket • Publicerad 6 maj 2023
Två boråsare mot en ensam Norrköpingsspelare. En symbolisk bild efter överkörningen i SM-final 5.
Två boråsare mot en ensam Norrköpingsspelare. En symbolisk bild efter överkörningen i SM-final 5.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Norrköping Dolphins ledde med 3–1 i matcher inför mötet i Borås och hade en första chans att säkra klubbens tredje raka SM-titel.

Pokalen stod i hallen, men något guldfirande var aldrig ens nära.

Annons

Borås satte full fart från start, samtidigt som Norrköping uppträdde vilset och utan skärpa. 17–6 efter drygt sex minuter tvingade gästerna till en timeout, men raset fortsatte perioden ut.

Efter tio minuter ledde Borås med 27–9, i ett läge då den så långt hundraprocentige amerikanen Chris McKnight hade skjutit tolv poäng.

Överkörningen tog slut då, men hemmastarka seriesegraren Borås hade full kontroll på resten av matchen. När Norrköping till slut lyckades krympa underläget till nio poäng var det alldeles för sent, inte ens en minut återstod att spela.

– Det är surt, men det gäller att glömma den här så fort så möjligt, säger Norrköpings Nick Spires till SVT efter förlusten.

Borås vann med 83–71, McKnight blev poängbäst (22) och Norrköping får slicka såren inför den sjätte finalen som avgörs på hemmaplan på måndag.

Då får laget en ny möjlighet att sätta punkt för SM-finalserien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons