Annons

Guide: Skid-VM, torsdag

Sverige har ett VM-guld att försvara och sett till formen på de blågula åkarna finns det alla möjligheter till det.
Blir det en ny svensk stafettklassiker i Oberstdorf i dag?
Här är det viktigaste att ha koll på inför dagens tävlingar i skid-VM.
Skidor • Publicerad 4 mars 2021
Jonna Sundling och Frida Karlsson är två av åkarna som ska försvara de svenska färgerna i damernas stafett på skid-VM i Oberstdorf.
Jonna Sundling och Frida Karlsson är två av åkarna som ska försvara de svenska färgerna i damernas stafett på skid-VM i Oberstdorf.Foto: Adam Ihse/TT

Vad: Stafett, damer, skid-VM i Oberstdorf, Tyskland.

När: I dag, klockan 13.15.

Annons

Tv/radio: SVT och P4 Radiosporten.

Svenska laget: Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Frida Karlsson.

Svenska medaljchanser: I Seefeld för två år sedan spurtade Stina Nilsson ner Therese Johaug på sistasträckan för att bärga guldet. Nu har Nilsson bytt skidor mot skidskytte, men guldchanserna blir inte mindre för det. I ett övrigt identiskt stafettlag har Nilsson ersatts av Jonna Sundling, och med tanke på hennes form (guld både i sprint och sprintstafett) är det svårt att ens se det som en försämring.

Utmanarna: Det brukar stå mellan Sverige och Norge, och lär så bli också den här gången. Flera av de norska damåkarna har kämpat med formen hittills under mästerskapet, men de har å andra sidan en Therese Johaug som väger upp för det och mer därtill. Nyckeln till ett svenskt guld blir troligen att Ebba Andersson inte släpper i väg den norska superstjärnan för mycket på tredjesträckan. Norges lag: Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm.

Medaljörer, VM 2019: 1) Sverige (Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla, Stina Nilsson), 2) Norge (Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug), 3) Ryssland (Julia Belorukova, Anastasia Sedova, Anna Netjajevskaja, Natalja Neprjajeva).

Medaljörer, OS 2018: 1) Norge (Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Marit Bjørgen), 2) Sverige (Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Stina Nilsson), 3) OAR (Natalja Neprjajeva, Julia Belorukova, Anastasia Sedova, Anna Netjajevskaja).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons