Annons

Griners överklagan tas upp i rysk domstol

Den fängslade amerikanska basketstjärnan Brittney Griner får sin överklagan prövad.
En rysk domstol hör henne den 25 oktober.
Basket • Publicerad 3 oktober 2022
Brittney Griner förs in i domstolen i Moskva, där hon i somras dömdes till nio års fängelse. Arkivbild.
Brittney Griner förs in i domstolen i Moskva, där hon i somras dömdes till nio års fängelse. Arkivbild.Foto: Alexander Zemljanitjenko/AP/TT

Griner är dömd till nio års fängelse för narkotikainnehav. Hennes fall är sedan länge storpolitik. USA:s president Joe Biden och hans administration försöker hitta en lösning för att få Griner fri, men har hittills inte mötts av någon rysk respons.

Griner, tvåfaldig olympisk guldmedaljör och en av den amerikanska proffsligan WNBA:s främsta spelare, dömdes den 4 augusti sedan ryska myndigheter i februari funnit cannabisolja i hennes bagage när hon landade på Sjeremetjevo-flygplatsen i Moskva.

Annons

Amerikanskan erkände innehavet, men försvarade sig med att hon fått cannabis utskrivet som smärtlindring och hade hon inte hade något brottsligt uppsåt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons