Annons

Grealish till City – för rekordsumma

Fotboll • Publicerad 5 augusti 2021
Jack Grealish under EM. Arkivbild.
Jack Grealish under EM. Arkivbild.Foto: Laurence Griffiths/AP/TT.

Aston Villas engelske landslagsstjärna Jack Grealish är klar för Manchester City.

Enligt brittiska medier betalar City 100 miljoner pund (runt 1,2 miljarder svenska kronor). Det gör honom till den dyraste värvningen någonsin av en engelsk klubb.

Annons

Det har ryktats om flytten länge. Men nu står det klart att Jack Grealish flyttar till Manchester City. Under torsdagskvällen presenterades 25-åringen av Manchesterklubben.

"Jag är otroligt glad att skriva på för Manchester City. City är den bästa klubben i landet och Pep Guardiola (huvudtränare) anses vara den bästa tränaren i världen. Det är en dröm som går i uppfyllelse", säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

Grealish har spelat i Aston Villa sedan han var sex år gammal och har gjort över 200 matcher för klubbens A-lag. Han var även en del av det engelska landslag som föll i EM-finalen mot Italien tidigare i sommar.

Kontraktet är skrivet på sex år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons