Annons

Grant slog i vattnet – tappade fyra slag

Amatören Linn Grant, 21, bet sig kvar i toppen av US Open, årets sista golfmajor, under dagens första nio hål.
På det tionde gick det mesta snett i tävlingen som pågår.
Golf • Publicerad 13 december 2020
Linn Grant slår sig ur bunkern. Dessvärre hamnade hon i vattnet på det tionde hålet och förlorade flera slag.
Linn Grant slår sig ur bunkern. Dessvärre hamnade hon i vattnet på det tionde hålet och förlorade flera slag.Foto: Christer Höglund/TT

Grant inledde med två bogeys på de tre första hålen, men kontrade med en birdie på det fjärde och gick sedan stadigt på par under de nio hålen ut på den blöta banan.

Sedan kom problemen. Ett för kort inspel rullade tillbaka – och ned i vattnet. Det kostade Grant fyra tappade slag på hålet och hon gick från totalt minus tre till ett över par.

Annons

Hon tappade ett slag till efter en bogey på 11:e hålet. På de avslutande sju hålen lyckades skånskan hålla i spelet men utan att ta igen några slag. I stället kom en ny bogey på det 17:e hålet. Totalt sju över par för dagen och sammanlagt +3 gör att Grant halkar ner till en delad 19:e plats inför avslutningen.

Japanskt i toppen

Grant har i dagarna varit frontfigur för den ytterst lovande unga generationen svenska golfare som just nu imponerar på Champions Golf Club i Houston, Texas.

Ingrid Lindblad och Maja Stark, amatörer även de, såg ut att landa på fina resultat även på den tredje rundan. Ingen av dem lyckades dock få till någon viktig birdie under avslutningshålen, vilket hade fört dem till riktiga topplaceringar.

Lindblad och Stark är båda totalt två över par och delar 15:e plats.

De är därmed sex slag bakom japanskan Hinako Shibuno, som leder slaget före amerikanskan Amy Olson. Men svenskorna har bara två slag upp till en delad femteplats och söndagen kan bli en spännande uppgörelse i toppen.

Veteranerna sämst till

Linnea Ström landade på 73 slag och är fyra över par inför avslutningen – samma totalresultat och delad 25:e plats har Madelene Sagström.

Veteranerna Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist är ytterligare två slag bakom, båda efter att ha avslutat lördagen med två bogeys på de sista tre hålen.

US Open sköts upp från juni till december på grund av coronapandemin och för att alla kvarvarande spelare ska kunna gå runt 18 hål på en dag spelar halva startfältet ut från tionde hålet även under söndagen.

Sagström går ut i allra första bollen som startar på hål 1, klockan 14.45 svensk tid. Ledarbollen i Houston går ut klockan 16.35.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons