Graf gjorde det igen – räddade OAIK på övertid

Oskarshamn Artikeln publicerades
Historien upprepade sig. För andra hemmamatchen i rad, för andra söndagen i rad, byttes amerikanen Jochen Graf in och sköt segern till Oskarshamns AIK – på övertid. ”Otroligt”, säger matchhjälten.
Foto:Per Hammenvik
Historien upprepade sig. För andra hemmamatchen i rad, för andra söndagen i rad, byttes amerikanen Jochen Graf in och sköt segern till Oskarshamns AIK – på övertid. ”Otroligt”, säger matchhjälten.

Förra söndagen avgjorde Jochen Graf på övertid.

Den här söndagen gjorde han om bravaden.

– Otroligt, säger OAIK:s amerikanska supersub.

Oskarshamns AIK–Utsikten 1–0 (0–0)

Det var en snudd på osannolik historia som upprepade sig på söndagseftermiddagen. Matchen mellan Oskarshamns AIK och Utsikten var i princip kliniskt ren från målchanser och såg ut att sluta 0–0.

Men OAIK har sin speciella supersub.

För exakt en vecka sedan byttes han in mot Kristianstad. På övertid satte han 2–1 och sköt tre poäng till OAIK.

  Nu hände det igen.

  Med 20 minuter kvar skickade tränaren Conny Karlsson in sin amerikanske poängräddare.

  I den 91:a minuten kom OAIK runt på kanten, bollen skickades in i straffområdet.

  Jochen Graf:

  – Bollen gick ut långt på kanten, jag höll mig inne i boxen. När bollen kom in såg jag den inte förrän den var alldeles framför mig. Malvakten hann inte reagera och jag satte den, säger Graf som firade vilt.

  – Det här var så viktigt för oss. Vi behöver verkligen poängen och jag tycker inte att vi förtjänar att ligga så långt ner i tabellen som vi gör.

  Du avgör två matcher i rad på övertid – känslan?

  – Det är helt otroligt. Det har väl varit mindre drömmål och mer viktiga mål, men det spelar ingen roll. Det gäller att vara på rätt plats, då kan du bli hjälten.

  Jochen Graf har haft en tuff säsong, så tillvida att han ofta stått utanför startelvan.

  – Det är skönt att få lite payoff. Jag vet vad jag kan och det gäller att fortsätta att ha självförtroende. Jag vill vara på planen så mycket som bara möjligt.

  Graf säger att tränarbytet har stärkt honom.

  – Från första sekunden så märktes det vilken respekt Conny har med sig. Han har en enorm erfarenhet och vi lyssnar på vad har att säga. Det är fint att ha honom här.

  Det återstår nu tre matcher, men OAIK kan knappast andas ut. Det är fortfarande tajt kring strecken i botten av tabellen.

  – Vi kan bara ta det match för match. Det finns inga ursäkter, antingen gör du det eller så gör du det inte. Just nu gör vi det.

  Tränaren Conny Karlsson var samlat lycklig efter slutsignalen.

  – Det är häftigt att vinna matcher på det här sättet, så klart. De ger bara tre poäng, men det känns lite bättre när man avgör på övertid. Den här matchen kändes extra skön att vinna eftersom det var en 0–0-match, det skapade väldigt lite chanser och det var två lag som bevakade.

  Och nu har du taktiken klar för dig för fortsättningen – skicka in Jochen Graf, så avgör han?

  – Haha, ja, det behöver inte vara svårare än så. Det har varit lyckade byten i båda de här seriematcherna. Det är bara att hoppas att spelaren du skickar in har dagen, och det har Jochen haft.

  Fakta

  Stjärnligan

  3: Johan Niklasson

  2: Eric Persson

  1: Jochen Graf

  Totalt: 18: Filip Jägerbrink, 15: Johan Niklasson, 14: Mattias Pavic 12: Mergim Smakolli 11: Anton Agebjörn, Christopher Christensson 9: Oliver Bergman 6: Eric Persson, Axel Lindahl, 5: Andreas Birgersson, Martin Karlsson, 4: Jesper Löfgren 3: Dominic Adams 2: Jochen Graf, Måns Olström, Jonathan Viscosi.

  Visa mer...