Annons

Golftävlingen kortas efter drottningens död

Stortävlingen på Europatouren i golf på engelska Wentworth, där spelet stoppades efter beskedet om drottning Elizabeths död, har återupptagits.
Men tävlingen kortas.
Golf • Publicerad 10 september 2022
Spel i regn under den första rundan på Wentworth i torsdags.
Spel i regn under den första rundan på Wentworth i torsdags.Foto: Adam Davy

PGA-mästerskapen stoppade spelet direkt på torsdagskvällen efter beskedet om drottning Elizabeths död. Det beslutades också att inte alls spela under fredagen.

På lördagsmorgonen återupptogs golfspelet på engelska Wentworth, dels med start av den andra rundan, dels spelade fåtalet spelare klart den första rundan innan de gav sig ut på den andra.

Annons

Tävlingen kommer att kortas ned till 54 hål för att man ska hinna spela klart under helgen.

Enligt Europatouren hade det inte gått att förlänga spelet till måndagen, bland annat på grund av planeringen inför statsbegravningen.

Det hölls två tysta minuter på lördagsförmiddagen för att hedra den brittiska drottningen och flaggorna på Wentworth var halade till halv stång.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons