Real Madrid slog Inter – Liverpool storsegrade

Real Madrid tog Champions League-höstens första seger när Inter besegrades med 3–2. Liverpool utklassade Atalanta med 5–0 - Diego Jota blev segerorganisatör med ett hattrick.
Fotboll • Publicerad 3 november 2020
Sergio Ramos ledde sitt Real Madrid till klubbens första Champions League-vinst denna höst.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Mesta Champions League-mästarna Real Madrid har börjat knackigt i höstens gruppspel. Men i kvällens hemmamöte med Inter stod man äntligen som segrare – slutresultatet skrevs till 3–2.

Karim Benzema inledde målskyttet efter en tveksam bakåtpassning av tidigare Real Madrid-spelaren Hachraf Hakimi. Sergio Ramos dubblade ledningen efter halvtimmen spelad.

Men Inter kom tillbaka. Två minuter senare sköt stjärnanfallaren Lautaro Martinez in 2-1 efter en läcker klackassist av Nicolo Barella. Det dröjde till den andra halvleken innan bortalaget kvitterade genom Ivan Perisic.

Real Madrid var dock laget som skulle få sista ordet. Inbytte Rodrygo skickade upp bollen i nättaket efter ett mönsteranfall från Los Blancos, och den 19-årige brassen blev matchhjälte.

Liverpool förnedrade Atalanta

Stark offensiv mot svag defensiv - det kunde bara gå på ett sätt när Liverpool krossade Atalanta med 5–0 på bortaplan.

Diego Jota slet sig loss och lättade in ledningsmålet efter en dryg kvarts spel.

Portugisen var långt från inte nöjd.

Innan halvleken var över ökade han elegant till 2–0. Nedtagning med vänsterfoten, skott med höger. Ett kliniskt avslut.

Liverpool utnyttjade brutalt italienarnas huvudlösa försvarsspel, och Atalanta klarade inte av att hantera trion Jota, Mohamed Salah och Sadio Mané.

Salah satte full fart framåt och prickade in 3–0 i 47:e minuten. Två minuter senare spelade egyptiern fram Mané och så var det 4–0.

Jotas succé fortsatte när han firade ett hattrick innan matchen var en timme gammal.

Gladbach utklassade Sjachtar

Det blev dock Borussia Mönchengladbach som var laget med kvällens största segermarginal. Tyskarna utklassade Sjachtar Donetsk på bortaplan med hela 6–0. Alassande Pléa blev hattrickskytt för tyskarna, som nu toppar grupp B före Real Madrid.

Det blev idel vinster för Manchester City och Porto, som tämligen enkelt besegrade Olympiakos respektive Marseille.

Atlético Madrid tappade poäng mot Lokomotiv Moskva. Luis Suárez blev syndabock när han orsakade straffen som hemmalagets Mirantjuk slog in till 1–1 – vilket blev slutresultatet.

Bayern München låg illa ute tidigt mot Salzburg. Det österrikiska hemmalaget tog ledningen efter fyra minuter. Efter 66 minuter var det jämt – men sen tryckte den tyska maskinen plattan i mattan och körde över hemmalaget.

Fyra mål de sista tio minuterna betydde 6–2 till Bayern, som har full pott efter tre omgångar.

Landslagsaktuelle Jens-Lys Cajuste slog passningen till Midtjyllands första Champions League-mål någonsin. Men ett hårt coronadrabbat Ajax vann till slut med 2–1.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.