Annons

Gerhardsson: Hade inte tänkt spela Rolfö

Fridolina Rolfös landslagsfrånvaro i november öppnade upp för spekulationer.
Enligt Peter Gerhardsson finns det ingen risk att Barcelonastjärnan inte är med framöver.
Fotboll • Publicerad 6 december 2022
Fridolina Rolfö. Arkivbild.
Fridolina Rolfö. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Fridolina Rolfö, 29, togs inte ut till fotbollslandskampen borta mot Australien (0–4) i början av november och både hon och Gerhardsson var fåordiga om anledningen.

– Jag vill inte gå in på vad det handlar om, men det är ett beslut som vi har kommit fram till tillsammans, sade Rolfö.

Annons

Ett svar som öppnar för en del frågor. Men för Gerhardsson var det inget märkvärdigt.

– Jag kan acceptera att alla får ha sina åsikter. Jag pratar med spelarna och för mig är det inga konstigheter. Det är normalt att vi har det och jag gjorde valet att jag inte tyckte att hon skulle med eftersom jag inte tänkte spela henne, säger Gerhardsson.

TT: Varför tänkte du inte spela henne?

– Under den här hösten har det varit viktigt att se spelare, det är inte så ofta man har chansen. Jag och Magnus (Wikman, assisterande förbundskapten) vet vilka vi behöver se. Ett exempel i matchen mot Australien är Madelen Janogy. Hon fick spela och gjorde det bra. I alla matcher tänker vi både kort- och långsiktigt, säger han.

Han fortsätter:

– Vi har gjort så genom åren. Caroline Seger var inte med i USA någon gång eftersom jag ville se andra spelare och då var det ingen som reagerade på det.

I lägret i Portugal i januari är det bara damallsvenska spelare med i truppen. Landslaget ska sedan samlas i februari och då planerar Gerhardsson att ha med Rolfö i laget.

– När vi tar ut en februaritrupp räknar jag helt klart med att hon är med, säger han.

Fakta: Sveriges schema fram till VM

9–17 januari: Landslagsläger för damallsvenska spelare i Albufeira, Portugal.

13–22 februari: Årets första landslagsfönster. Här brukar vanligtvis Algarve Cup i Portugal anordnas. Så blir det inte den här gången och Sverige letar i nuläget efter motståndare.

3–11 april: Landslagsfönster.

10–18 juli: VM-förläger.

20 juli–20 augusti: VM i Australien och Nya Zeeland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons