Galen vändning av Vikings – 0–2 blev 3–2 i slutminuterna

0–2 underläge med fem minuter kvar.
Men Vikings vägrar att förlora.
– Skönt, säger tränaren Mikael Tisell.
Ishockey • Publicerad 10 november 2019 • Uppdaterad 11 november 2019
Reducerin och kvittering inom 58 sekunder. Viktor Lennartsson tog Nybro Vikings tillbaka i matchen och serieledaren kunde sedan avgöra genom Otto Henell.
Hockeyettan

Tyringe–Nybro Vikings 2–3 (1–0, 1–0, 0–3)

Vikings: Viktor Lennartsson 2, Otto Henell.

Jumbon från Tyringe har bara tagit fyra poäng, men var på väg mot ett jätteskräll nu. 2–0 på tavlan hemma i Tyrs Hov med fem minuter kvar att spela.

– Sammanfattar man matchen så var Tyringe faktiskt riktigt bra. De spelar lite annorlunda nu, håller sitt lag väldigt kompakt. Det går nästan inte att spela sig till klara chanser då och de bjöd inte på något. Sedan gör de två jättesnygga mål och då stod vi där med skägget i brevlådan, säger Mikael Tisell.

Men den där serieledaren från Nybro visade att man är det av en anledning. Viktor Lennartsson reducerade i powerplay och samma man kvitterade 58 sekunder senare.

– Jag valde att ha kvar samma femma på isen och de gör nästan två exakt likadana mål, säger Tisell som sedan fick se Otto Henell avgöra matchen minuten senare.

– Det är en bra inbrytning och sedan gräver Otto in sitt eget avslut. Skönt, säger Tisell som valde att ställa Didrik Jansson i målet för första gången i år.

– Därför var det dubbelt roligt att vi vände. Han såg riktigt skön ut och hade utgången blivit en annan hade det verkligen inte varit på grund av honom, säger Mikael Tisell.

Närmast väntar Vimmerby hemma på fredag för Vikings.