Annons

Fyra nya namn i Paralympicstruppen

Fyra nya paralympier har tagits ut till truppen som ska representera Sverige på Paralympics i Tokyo.
Paralympics • Publicerad 6 november 2020
Ingela Lundbäck är uttagen till Paralympics. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tre bordtennisspelare, Ingela Lundbäck, Alexander Öhgren och Emil Andersson, togs ut på fredagen. Även Maria Bjurström, boccia, fick en plats.

"Det här är aktiva med fina mästerskaps- och tävlingsmeriter som vi vet kan kan gå långt i Tokyo och vara med och slåss om medaljerna. Med uttagningen vill vi ge dem bästa möjliga förutsättningar för att kunna fortsätta att förbereda sig inför spelen som är mindre än ett år bort", säger Ines Lopes, truppledare och sportchef på Sveriges paralympiska kommitté.

Annons

Sedan tidigare är följande uttagna:

Anna-Carin Ahlquist, bordtennis, Anna Beck, cykel, Henrik Marvig, cykel, Lina Watz, simning, Pernilla Lindberg, simning, Anna Normann, sportskytte, Joackim Norberg, sportskytte, Stefan Olsson, rullstolstennis samt paradressyrlaget.

Paralympics är tänkt att starta den 24 augusti 2021.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons